Niste adoptii care nu rezolva problema

Un ONG bacauan a organizat in week-end un tirg de adoptii pentru ciinii maidanezi. O initiativa buna, interesanta si demna de lauda dar care nu rezolva problema ciinilor fara stapin din oras.

Da, animalele strinse de ONG si spalate si parfumate pentru a fi date unor stapini care s-au angajat sa aiba grija de ele erau dragute. Poate prea dragute si simpatice, semn ca s-a lucrat cu arme interzise. Pentru ca daca aduceau javrele cu colti mari de pe uliti, erau foarte putine sanse sa adopte cineva un asa animal.

Bun, cum spuneam, insa, cele 10-20 de animale care au fost adoptate nu rezolva problema. Pentru ca orasul e plin de ciini ca, dealtfel, si adapostul Primariei, care nu mai poate primi alte animale. Iar, conform legii, animalele nu pot fi omorite.

Si raminem cu o problema majora in oras deoarece exista o presiune mare din partea cetatenilor care doresc sa scape de ciinii fara stapin. Si mai exista o presiune similara, dar de semn contrar, din partea unor organizatii care cer ca animalele sa nu fie eutanasiate.

Iar efectul este ca, in timp ce unii se cearta cu ceilalti in argumente, cateii zburda liberi prin oras si mai composteaza din cind in cind cite un picior, cite o mina. Aparent, niciodata, insa, nu nimeresc vreun iubitor de animale.

5 COMENTARII