Un comunicat care nu a mai venit

  2
  19

  Am asteptat azi toata ziua un comunicat de la vreuna din asociatiile de protectie a animalelor in care membrii ONG-ului sa protesteze fata de tratamentul aplicat de Primarie ciorilor din Parcul Cancicov, acolo unde cuiburile sunt aruncate cu tot cu oua din copaci pentru a preveni inmultirea pasarilor.

  Ma gandeam ca, daca pentru cainii fara stapan au protestat si au luat pozitie, ar trebui sa faca acelasi lucru si pentru alte fiinte. Iar daca protesteaza fata de posibilitatea uciderii cainilor maidanezi, nu vad de ce nu ar protesta fata de uciderea puilor inca “nenascuti” ai ciorilor din parc!

  In zadar, insa! Acel comunicat nu a venit. Nici una din persoanele miloase care au lacrimat pentru sarmanii caini fara stapan nu a varsat o lacrima macar pentru puii de cioara!

  Ceea ce ma duce cu gandul ca toata actiunea pentru atragerea simpatiei fata de problema maidanezilor e doar o mare ipocrizie.

  Ori aparam toate animalele, ori nu mai aparam pe nimeni!

  2 COMENTARII

  1. Exista o proportie directa intre gradul de constiinta a fiintei implicate si masura in care oamenii reactioneaza pentru protectia ei.
   Se intampla lucrul asta pentru ca noi oamenii, empatici fiind, intelegem ca o constiinta mai bogata implica o perceptie mai acuta a unei suferinte.
   De asta probabil ciorile nu au starnit prea multe lacrimi.

   Asta cu ori aparam toate animalele ori nu mai aparam pe nimeni, care de altfel este o concluzie de mare angjament logic, ar insemna ca daca omoram gandacii de bucatarie nu mai avem dreptul sa ne aratam nemultumirea cand un delfin este omorat de pescari.

   PS: un demers jurnalistic complet ar obliga ca intrebarea “Se poate muri de la un nurofen” si concluzia medicilor citata acolo sa fie completata si cu un rezultat al necropsiei, nu de alta dar de febra scapata de sub control se poate muri.