Rocaboy: din Bacau la rap-ul din peninsula

1
17

Alexandru-Bogdan Roca, nascut in Bacau in 1987. La 11 ani incepe sa scrie primele versuri, de la poezie lirica, la rime hip-hop. Trei ani mai tarziu se muta cu familia in apropiere de Roma. Continua sa scrie versuri dar abia in 2010 inregistreaza prima piesa rap.

Alexandru este student. Seara livreaza pizza si isi investeste toate castigurile in echipamente pentru studioul sau de inregistrari pe care si l-a facut acasa:

“Înfiinţarea unui studio personal este foarte scump, dar este chiar mai scump atunci cand ai un pic de informaţii cu privire la cum se face; toate tutorialele video pe care le-am găsit sunt în limba engleză, niciunul in italiana. Iar cei cativa care detin informatii le tin ascunse” – a declarat el pentru revista 2duerighe.

“Melodiile sunt cea mai rapida modalitate de a transmite gânduri, dar mai ales vreau să transmit că rap-ul nu este doar tatuaje, bling-bling, si muschi, ci este furie, rebeliune, protest şi revoluţie. Rap-ul este arta. Nu este suficient sa fii mare şi tatuat. Rap-ul a fost întotdeauna sărac, simplu si onest”.

Interviul poate fi citit in intregime aici.

1 COMENTARIU