Avion cu motor… :))

0
26

Vineri m-am dat cateva minute cu avionul. Un avion ultrausor care apartine unei scoli private de piloti. Cursurile costa 4.000 de euro pentru 40 de ore de zbor si 50 de teorie. Desi pretul pare piperat, sunt destui bacauani care doresc sa invete sa piloteze avioane ultrausoare.

In plus, se pot face zboruri de agrement la 100 de euro/ora sau, in functie de ce bani dispune solicitantul – jumatate de ora sau un sfert.

Amanunte, aici.

Acum, despre zbor: am asteptat sa decoleze cursa de Torino de pe Aeroportul Bacau, noi fiind pe un camp, la Hemeiusi, la circa sase kilometri in linie dreapta de pista. Cursele regulate au prioritate, asa ca am asteptat sa plece Blue Air-ul.

Decolarea a fost lejera. Acest tip de avion are nevoie de 140 de metri ca sa decoleze si de 160 ca sa aterizeze. Am filmat decolarea cu doua telefoane: unul la bord si unul afara. Am facut si niste poze desi cam chinuite pentru ca vremea incepea sa se strice si nu era destula lumina. In plus plexiglass-ul imi cam innebunea Nikonul, care nu reusea sa-si faca clarul.

Dupa cateva ture, timp in care m-am straduit sa fiu calm – pentru ca la viraje avionul se cam apleca; uitasem, insa, ca aparatul are parasuta – am trecut la aterizare pentru ca venea un front atmosferic cam naspa.

Drept sa spun, mi s-a parut ca viteza e cam mare la aterizare; pamantul uitase sa puna frana 🙂 Oricum, am aterizat cu bine, dupa cateva hopuri datorate terenului nu foarte neted.

Sincer, nu ma grabesc sa repet experienta foarte curand desi daca ar fi o vreme mai frumoasa as putea face niste poze mai bune. Pamantul e sfant! mai ales cand il simti bine sub picioare. Sau sub roti!