Infarctul se vede la EKG?

  Probabil ati auzit despre liderul OT PDL Buhusi, mort la zece minute dupa ce s-a intors de la spital, unde fusese investigat dupa ce s-a plans de dureri abdominale, varsaturi, si alte simptome.

  Necropsia facuta azi a stabilit ca tanarul de 29 de ani a murit in urma unei insuficiente cardio-respiratorii provocate de un infarct miocardic acut.

  Acum, intreb si eu ca un necunoscator: daca omul a murit de infarct, de ce nu s-a vazut nimic pe EKG?

  6 COMENTARII

  1. Pai i-au facut EKG? Problema e ca era foarte tanar si in mod normal nu se gandeste nimeni la un infarct. Ca sa-ti raspund la intrebare: nu intodeauna un infact se vede pe EKG. De aceea diagnosticul de IMA se pune pe 2 din 3 criterii: clinica compatibila cu IMA, EKG compatibil con IMA si enzime specifice necrozei miocardice (in special troponina).

  2. eu iti raspund ca un cunoscator… pe EKG se vede cel mai bine un infarct. ba se poate determina daca este in curs, recent sau mai vechi. sunt persoane care fac infarct, de intensitate mai mica, si trec peste el fara a mai ajunge la spital. totusi, si lucrul asta se vede pe EKG la cateva zile dupa infarct.

  3. As zice ca e improbabil sa-i fi facut EKG, sau cine l-a facut nu prea stia la ce-i bun. Cine stie, poate protocolul de investigare a cazurilor ce se prezinta la urgenta cu simptomele lui, ii obliga pe medici sa-i faca un EKG(pe care daca l-ar fi facut probabil i-ar fi salvat viata).

   Acum sa zicem ca l-au facut dar si asa e destul de nasol ca nu s-au prins ca omul era in plin infarct miocardic.

   Sa vedem cum deslusesc organele statului situatia si cum concluzioneaza ca, na, tristete mare dar a fost un caz foarte rar de infarct complet asimptomatic si deci doctorii nu aveau cum sa-si dea seama. Ca sa nu mai arate si ca omul a fugit din spital tocmai cand erau aia pe cale sa-l diagnosticheze.

   As vrea sa faca cineva rost de EKG-ul ala daca exista sa-l arate unor cardiologi sa vedem ce ar zice ei despre el.