Idiot2

  Emil Boc: “Rata somajului in Romania la sfarsitul lunii aprilie este de 5,41%, mai mica cu o jumatate punct procentual fata de rata somajului din luna martie, lucru care, spun eu, arata ca lucrurile merg in directia buna”.

  Pai de ce scade rata somajului? Nu pentru ca lucrurile merg in directia buna. Ci pentru ca:

  1. salariatii din ramurile cu activitate sezoniera reincep lucrul (in constructii, de ex.). Faptul ca reincep sa lucreze cei care n-au putut munci din cauza vremii nu inseamna ca lucrurile merg bine in economie, ci ca se revine la o stare de fapt de dinainte de inceperea iernii.

  2. se termina perioada de plata a somajului. Somerii exista in continuare doar ca nu mai sunt platiti si nu mai sunt consemnati in statistici. In nici un caz asta nu inseamna ca e mai bine, ci doar ca realitatea este bagata sub pres ca sa dea frumos in poze.

  PS pentru “amicul” Vasile: cand premierul spune prostii imi permit sa spun despre el ca e idiot, nu trebuie sa-mi cer voie de la nimeni.

  3 COMENTARII

  1. 1. cand aia care acum reincep sa lucreze au intrat in statistici, guvernul era de vina. cand nu mai apar, tot guvernul e de vina ca minte ca ‘e bine’.
   2. daca somerul isi gaseste de lucru sau nu isi mai actualizeaza datele de la agentie, se considera ca nu mai este somer. nu e vina statului ca asa sunt reglementate raportarile de someri. la fel cum nu e vina lui ca dupa ce somerii au luat banii perioada legala, nu vin in continuare sa isi updateze status-ul.
   pe de alta parte, parca nu as vrea ca statul sa angajeze oameni. chiar ieri, imi spune un client ce lucreaza la stat, ca desi salariul pare mic la prima vedere, raportand la timpul lucrat efectiv si bonusurile ulterioare, este f bine. si o sa fie asa mereu, pt ca isi fac intotdeauna ‘target-ul’ lunar/anual, si nu au nici un interes sa il depaseasca pt ca banii suplimentari s-ar duce la buget si nu in buzunarele lor, deci de ce sa se chinuie?