Ploua cu fatade

4
34

O bucata din fatada blocului in care se afla sediul Eximbank din Bacau (peste drum de Luceafarul) a cazut azi pe trotuar. Tencuiala cazuta nu a nimerit pe nimeni. De data asta.

4 COMENTARII

  1. Am un prieten, care suna innebunit de cateva saptamani la toate organele, organismele si institutiile abilitate, locuieste in acel bloc si cunoaste indeaproape dimensiunea si amploarea dezastrului ce s-ar putea produce daca o bucata mai consistenta din tencuiala respectiva s-ar desprinde. Pe mine m-au socat raspunsurile primite de acesta, toate incep cu NU. NU avem, NU putem, NU stim, NU e de competenta noastra. Oricum, o tragedie se poate intampla oricand, si vom vedea impotenta autoritatilor atunci, care se va manifesta prin clasicul sport de aruncatul motanului in curtea altuia.

  2. Pai, din cate stiu, competenta este a proprietarilor de apartamente din bloc. Ei trebuie sa aiba grija de fatada si ei sunt responsabili in caz de ceva. Eventual, daca se insista, vin pompierii si fac un proces-verbal in care li se pune locatarilor ca in termen de… sa rezolve situatia.

  3. Singura institutie vinovata este Asociatia de Locatari/Proprietari intr-un astfel de caz.
    Am ajuns o tara de proprietari, cu totii ne-am cumparat locuinte, dar asteptam sa vina institutiile statului sa ne repare tevile de la subsol, sa ne repare terasa, fatada etc.
    Normal ar fi fost in acest caz ca Politia Primariei, sa vina sa constate, sa ia masurile de urgenta si apoi sa dea amenda cu termen de remediere a problemei, iar daca probleme nu era remediata din nou amenda si poate ca asa “proprietarii” ce stau in “buricul targului”ar fi avut bunul simt sa-si “curatze ograda”.