Coca Cola, romanian technology :)))

5
26

Azi, in fata hotelului Decebal din Bacau, si-a facut aparitia o masina de la Coca Cola, care a urcat pe trotuar si a inceput sa distribuie doze gratuite. Adica, veneai langa masina, dadeai cu pumnul intr-un buton mare pe care scria APASA si iti cadea o cutie de cola.

Evident, multa lume s-a strans repede, ca la orice lucru care se da degeaba. In scurt timp s-a format o coada de circa 50 de persoane.

Acum, eu credeam ca e o tehnologie de aia smechera care permite dozelor sa cada la fiecare lovitura in buton. Aiurea! In camion se afla o persoana care dadea drumul la cate o doza printr-o gaura.

Acum ca m-am lamurit cu acest aspect, sunt curios unde au gasit astia cu aparatele de cafea atatia pitici ca sa-i bage in automate. Si-s pitici de aia destepti, care stiu banii pentru ca mai dau si rest uneori…

PS In timp ce faceam fotografii, ma abordeaza un domn care ma intreaba nervos pentru cine fac pozele. I-am explicat pe scurt care-i faza cu domeniul public. Alteva vreau sa subliniez: nu asa se abordeaza o persoana care face fotografii la un eveniment creat de firma la care esti angajat si, prin asta, iti face promovare gratuita (pozele alea vor fi puse, mai mult ca sigur pe net, filmele pe youtube).

Se procedeaza astfel: te duci la persoana care face pozele si te recomanzi: “Sunt X de la compania Y, va multumim ca ati venit la acest eveniment, iata si un scurt comunicat de presa. Daca veti scrie un articol pe blogul Dvs. am fi incantati daca ne-ati trimite linkul pe adresa noastra de e-mail pe care o gasiti la finalul comunicatului. Pentru a rasplati efortul Dvs. iata din partea noastra acest pix si acest bloc-notes”.

Si nimeni nu ar avea nimic de comentat si toata lumea ar fi multumita.

5 COMENTARII