Dura lex = dam legea de-a dura

  0
  17

  Stiti ca anul acesta s-a adoptat o noua legea a invatamantului. Prin asumarea raspunderii Guvernului, care a lasat Parlamentul cu ochii in soare. Legea a fost adoptata pentru a multumi UDMR-ul, care santaja coalitia ca intra in Opozitie daca minoritatile nu vor invata geografia si istoria in limba lor.

  Bine, legea s-a adoptat iar cea veche a fost abrogata, laolalta cu multe alte legi, ordonante sau ordine care intrau in contradictie cu noua lege. La cateva zile, insa, ministerul edicatiei da un ordin prin care se excepteaza de la abrogare anumite acte normative pana la intrarea in vigoare a noilor actte normative. Daca nu ati inteles nimic, nue o problema: nici ei nu inteleg.

  Ideea e ca noua legea intra in vigoare treptat iar ei, in inteligenta lor, au abrogat TOATE normativele inainte sa intre in vigoare cele noi.

  Si cred ca abrogarea abrogarii se va prelungi pentru ca nu exista timpul necesar schimbarii tuturor normativelor ce insotesc legea. Si, probabil, si ei au ajuns la aceeasi concluzie pentru ca au pasat sarcina scrierii acestora catre inspectoratele scolare.

  Intre timp, insa, continua ofensiva propagandistica in scoli. Ministerul a trimis in teritoriu mii de brosuri in care se explica faptul ca noua lege este una “de nota zece”. Iar inspectorii si profesorii trebuie sa explice acest lucru elevilor si parintilor.

  Doar ca nici profesorii si nici inspectorii nu mai cred o boaba. Si la una din sedintele de indoctrinare, inspectorii care trebuiau sa explice avantajele noii legi a invatamantului si-au bagat picioarele si le-au spus-o pe sleau profesorilor: “N-are rost sa va mai spunem ce buna e noua lege pentru ca aceasta va fi schimbata dupa ce actuala Putere va pierde alegerile”…