Vom avea referendum in judet

4
19

Consiliul Judetean Bacau a fost convocat in sedinta extraordinara luni pentru a discuta propunerea presedintelui Dragos Benea de a organiza un referendum local vizavi de propunerea de reorganizare administrativa a tarii. PSD a gasit o prevedere legislativa pe care o speculeaza pentru a stopa initiativa lui Basescu de a desfiinta judetele “mici” pentru a infiinta judete “mari”: daca populatia voteaza prin referendum ca este impotriva desfiintarii unui judet, conform legii, acel judet nu poate fi desfiintat:

Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. In acest caz organizarea referendumului este obligatorie. (Legea 3/2000)

Practic, unicul punct important de pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de luni este cel referitor la organizarea referendumului:

Proiect de hotărâre privind organizarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor din Judeţul Bacău privind desfiinţarea Judeţului Bacău;

4 COMENTARII