Ziua Anonima a Drapelului National

12
21

Aproape in anonimat, azi s-a serbat, in Bacau, Ziua Drapelului National. Circa 100 de cetateni au asistat la ceremonia de ridicare a drapelului pe catargul din Piata Tricolorului, la eveniment participind citeva plutoane de militari si oficialitati. Nu trebuie uitate masurile excesive de securitate: garduri de protectie si jandarmi pusi sa pazeasca militarii de cetateni.

Oficialitatile au tinut obisnuitele discursuri legate de Ziua Drapelului, insa presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, a iesit intr-un mod cit se poate de original in evidenta, vorbind despre meciul România – Argentina de acum 17 ani, cind, ca urmare a cistigarii partidei de catre echipa noastra, mii de bacauane ar fi iesit in strada cu drapele tricolore.

Ceremonia a continuat cu o slujba de sfintire a drapelului si cu defilarea trupelor, ca de obicei, pe acordurile marsurilor inregistrate pe CD, Bacaul nemaiavind de mult fanfara militara.

12 COMENTARII

  1. Adica nu ar trebui?

    Pentru ca in cazul de fata mi se par deplasate vizavi de “amenintarea” existenta. Insa, daca s-au luat ca urmare a unor informatii referitoare la posibile amenintari sau a existentei unei stari de nemultumire a populatiei, stare care se poate transforma in ceva exploziv, problema devine extrem de interesanta.

    La fel, daca nu exista nici o amenintare dar s-a primit ordin din partea structurilor guvernamentale sa se organizeze masuri stricte de securizare a zonei, iar devine interesant. Din cu totul alt punct de vedere, desigur.

    Ani la rand, festivitatile din Piata Tricolorului au benefiat de masuri extrem de lejere de securitate. Imi pun si eu intrebarea: ce se intampla acum? De ce tocmai acum se pun garduri si se planteaza jandarmi? Ce anume se intampla acum?