Ce se poate vizita in Londra?

  11
  19

  Anul acesta mi-am propus sa vad neaparat Imperial Museum of War si sa vizitez pe indelete National Gallery. Anul trecut am fost pe la British Museum, Tate Modern, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul Tehnicii. Plus alte cateva muzee mai mici.

  Pentru ca, totusi, sunt limitat de timp si de niste fonduri, am nevoie de cateva sugestii. Ce se mai poate vizita, de preferinta gratuit sau cu intrare modica, in Londra?

  11 COMENTARII

  1. Salut,

   British Museum neaparat…e gratis,si e usor de ajuns de oriunde,ca e in centru
   Muzeul de stiintele naturii e super,si sint vreo 4-5 muzee in acelasi loc,intrarea gratuita

   La Modern Tate n-ai ce cauta,am fost saptamina trecuta si am vazut numai penibilitati…intrarea gratuita,e pe malul Tamisei,vis-a-vis de St.Paul Cathedral.daca ajungi acolo,mai bine te duci La Southwark Cathedral,cea mai veche catedrala gotica din Europa…intrarea gratis,si ai ocazia sa vezi si sa pozezi niste morminte unicat (in interior,desigur)
   peste tot pe unde calci in catedrala,calci peste morminte…asta asa ca sa stii…

   Merita toti banii sa te duci la Turnul Londrei…dureaza o zi intreaga,super aglomerat,ia-ti mincare si apa de acasa,ca sa nu dai 5 lire pe un bidonas de 750ml…costa vreo 15 lire intrarea ,dar merita toti banii.
   sa nu uit,acolo sint tinute bijuteriile reginei…ca sa le vezi stai 2 ore la coada lejer,dar se merita.in curtea palatului (imensa) sint “personaje medievale”,imbracate in tinute medievale,si care dau impresia de castel medieval locuit.si ca sa nu uit,ai sa vezi si locul de decapitare folosit sute de ani(sub forma unei mese de sticla),iar toti cei decapitati acolo au fost ingropati in biserica de alaturi….ca la Southwark,in acea biserica ai sa calci NUMAI pe morminte…

   Apoi,de nepierdut este Hampton Court…15 lire intrarea,ia-ti o zi intreaga pentru vizita…n-ai vazut asa gradini de flori in viata ta….plus fresce,arme,camere de locuit pastrate autentic,etc.

   Apoi,de nepierdut este Gradina Botanica..aici am atitea de spus,ca mi-ar trebui o zi intreaga…daca te duci acum,nu o sa fie cine stie ce multitudine de flori ,dar poti intra in serele tropicale si sa faci poze la sectiunea cu fluturi…n-ai vazut asa ceva in viata ta….fluturi mari cit palma vin si se aseaza pe tine,niste culori incredibile,apoi,tot pe acolo e o sera cu un palmier imens,unicat in Europa,si faza cea mai tare e ca
   poti merge prin coronamentul lui,urcind pe niste scari…super cald inauntru,atmosfera tropicala,ai grija la lentilele de la aparat dupa ce ajungi acasa,sa le lasi pe pervazul geamului in bataia soarelui, pt. ca ultravioletele sa omoare fungii care sigur ti-au intrat in lentile in timp ce faceai poze….umiditate de mori sufocat,dar experienta e unica….
   am impresia ca am pus niste poze la mine pe site pe tema asta,eu am fost acolo de 2 ori,primavara este incredibil,explozie de culori ce n-ai vazut niciodata….fiecare colt de gradina este organizat tematic:gradina japoneza,mediteraneeana,desert,etc.
   De vazut neaparat !
   tot asa,ia-ti mincare si apa,multe baterii si carduri de rezerva,pt. ca ai sa faci mii de poze….
   Nu mai am timp acum sa-ti spun mai multe,dar poate mai revin….
   Cu bine…

  2. Sugestie
   Pentru ca biletele de intrare in principalele atractii turistice sunt in general scumpe, eu te sfatuiesc sa optezi pentru un pachet complet . De exemplu THE BIG TICKET! LONDON AQUARIUM + LONDON DUNGEON + EDF ENERGY LONDON EYE + MADAME TUSSAUDS. Intri pe site-ul oficial al unuia dintre aceste puncte si vei gasi acolo oferta. De exemplu, pentru acest pachet platesti 57.60 lire sterline. Putin! Eu am platit anul trecut doar pentru Madame Tussauds 35 de lire. Cel putin o data in viata trebuie sa vezi si aceste locuri. Asa ca…”go for it”. Mai exista si alte variante. Trebuie doar sa te decizi ce vrei sa vizitezi. London Sea Life Aquarium este super si trebuie sa vezi neaparat Turnul Londrei.