Presa de cacat

  2
  19

  Acum doi ani, un tanar intr-o masina “smechera” care fortase un filtru al politiei a fost impuscat mortal de politisti. Soferul nu oprise la semne, politistii l-au somat si apoi au tras. Ghinion, nu era el cel cautat. Dar a murit pentru ca n-a oprit cand i-a cerut politia.

  O scena absolut neimportanta daca s-ar petrece in SUA. Cum, insa, s-a petrecut in Romania, la doi ani de la eveniment, presa ii plange pe umeri interlopului ca a murit “nevinovat”, ba, mai mult, familia a primit si factura pentru niste servicii de la medicina legala.

  Sa fie clar: nu opresti la somatie, iti asumi consecintele. Pentru ca politistul trage nu doar pentru ca asa spune legea si regulamentul, dar trage si de frica, uneori. Si inca nu se trage cat ar trebui! Pentru ca de 20 de ani politistii sunt ridiculizati de infractori. Si de politicienii care se incuscresc cu interlopii.

  2 COMENTARII

  1. Daca ai tu alte date despre caz, ar fi util de stiut! Ca cei de la tv spun ca baiatul a fost direct blocat in trafic si nu somat sa traga pe dreapta… Cred ca si tu, stiindu-te nevinovat, te-ai codi un pic sa iesi din autoturism cand vezi ca te blocheaza 2 masini (FARA INSEMNELE POLITIEI), din care ies cativa cagulati cu pistoalele indreptate spre tine!
   Cel putin eu, stiindu-ma nevinovat, cred ca tot ce mi-ar trece prin minte in momentele alea ar fi sa ma las intre scaune sau sa fortez trecerea…