Conform medicilor, Damaschin a murit sanatos!

  Dinu Damaschin, cel care a murit ieri in sala de judecata asteptand decizia instantei, era sanatos si starea sa nu-i punea viata in pericol. Cel putin asa sustine ultimul examen medical realizat cu o zi inainte de deces.

  Pe 16 februarie Damaschin a fost prezentat si consultat la Secțiile Cardiologie, Gastroentertologie, Psihiatrie și Boli de nutriție și diabet din Spitalul Judetean Bacau.

  Conform unui comunicat emis de Inspectoratul Judetean de Politie Bacau, “medicii specialiști care l-au consultat nu s-au pronunțat în sensul internării sale de urgență într-o unitate medicală, considerându-se așadar că nu se află într-o stare de sănătate care să-i pună viața într-un pericol iminent, ci au agreat ideea unei eventuale internări ulterioare, în regim de cronic, la un spital penitenciar. Concluziile medicilor specialiști au fost înaintate Serviciului de Medicină Legală Bacău, în vederea realizării expertizei medico-legale solicitată de procurorul de caz”.

  Acum, sa facem abstractie de numele personajului si sa ne gandim ca in locul lui se afla un oaresce alt cetatean acuzat de o fapta si, conform legii, nevinovat pana la pronuntarea unei sentinte. Cum ar fi?!

  7 COMENTARII

  1. asta-i buna! in primul rand nu poti muri sanatos. sau da,daca da o masina peste tine,te spanzuri ,etc si cauza mortii nu e una naturala. ceea ce nu se pune problema in cazul asta. un raport medico-legal nu exista? azi i s-a facut autopsia. deci nu prea conteaza starea lui de sanatate si parerea medicilor inainte de moarte. edificator ar fi raportul medico-legal.

  2. Pai nu prea a murit de foame. Moartea asta de foame are un caracter degenerativ si survine in urma unor complicatii treptate in functionarea organelor interne(detectabile intr-o vizita la spital). Se pare chiar ca chestia asta cu greva foamei a fost parte a strategiei de imagine a cazului(nefiind confirmata post – mortem). Sau cel putin asa credea si el.
   E interesanta potrivirea. Strategia de imagine folosita este aia cu justitiar pedepsit pe nedrept intra in greva foamei din cauza abuzurilor la care este supus. Partea neasteptata este ca si moare apoi din asta(banuiesc ca asta nu o planificase tot el).
   Deci damaschin a murit in urma unei greve a foamei pe care nu a tinut-o.
   Un lucru trebuie sa fie clar. Diicot-ul nu putea formula acuzatiile din dosar fara sa identifice si persoanele care au beneficiat de serviciile fetelor traficate de damaschin.
   Urmarirea penala impotriva lor(relatii sexuale cu minore daca nu trafic de influenta, luare de mita etc) nu are niciun motiv sa se opreasca. Daca dosarul se ingroapa, atunci sa traiasca edemul. Daca dosarul merge inainte atunci a fost o nefericita coincidenta.