La PPDD-ul laudat

Continuam disecarea rezultatelor alegerilor locale. In judet, PPDD a obtinut 12,4 la suta la votul politic (consiliul judetean). Un scor bun, daca avem in vedere ca a participat pentru prima data la alegeri si ca PDL a obtinut doar 18,6 la suta.

Totusi, exista sectii in care PPDD a obtinut peste o treime din voturi.

La sectia 5 Tg Ocna, de exemplu, PPDD a obtinut 33,3 la suta din voturi, in vreme ce USL a obtinut 40,3 iar PDL, doar 17,64%

La sectia 2 Hemeiusi, PPDD a obtinut 37,1% din numarul sufragiilor, in vreme ce USL a luat aproape jumatate (48,6%) iar PDL doar 7,9%

Din cele 1030 de voturi pentru presedintele CJ, candidatul USL a luat 497 iar cel al PPDD – 393. Scripat (PDL), doar 74.

La sectia 1 Horgesti, PPDD a obtinut 43,5 la suta din voturi, iar candidatul partidului a luat 311 din cele 674 de sufragii, depasindu-l pe cel al PSD (233) in vreme ce candidatul PDL a luat doar 87 de voturi.

3 COMENTARII

 1. Variatii de genul acesta nu se pot intampla decat in conditii speciale, atunci cand vorbim despre zone apropiate. Iar judetul Bacau are o populatie rurala destul de omogena, impartita pe cursul Siretului in pauperii dinspre Vaslui si pauperii dinspre munte.
  Conditii speciale inseamna candidat, in primul rand. Daca PPDD sau indiferent cine a venit cu un candidat compromis in fata comunitatii, exista riscul ca indiferent ca tie iti place de Dan Diaconescu si sa fii mort dupa senzationalele lui stiri, sa NU votezi candidatul PPDD (pentru ca il stii personal si e o pramatie), si prin extensie sa nu votezi PPDD nici la consilieri locali.
  Asta este o conditie speciala.
  A doua este cea in care am avea in judet comunitati rurale foarte diferite dpdv socia / etnic / material. Or, nu e cazul, variatiile nu sunt atata de mari incat sa poti sa spui ca o anumita comuna abunda de intelectuali, iar alta de prostovani.
  In aceste conditii, variatiile FOARTE mari ale PPDD in judetul Bacau nu se mai inscriu in curba lui Gauss, adica nu descriu o situatie realista, ceea ce in teoria statistica se explica doar prin contaminarea rezultatelor. Contaminare, in cazul alegerilor inseamna furt. Interesant ar fi sa vezi cate voturi au fost ANULATE in zonele unde PPDD a obtinut rezultate foarte slabe, si poti sa descoperi ca exista comune limitrofe unde Dan Diaconescu a fost in campanie, insa in comuna A, PPDD a luat procent foarte mic, iar in comuna B, procent mare.
  Acum sa fim realisti: in comisiile electorale intra foarte multi indivizi incompetenti si obraznici, care in mod cert contamineaza rezultatele din prostie, daca nu din rea vointa,.

 2. Nu, draga, au spus-o si oameni mai scoliti decat mine in domeniul managementului tendintelor sociale si electorale. PPDD a devenit la un moment dat un rezervor de acumulare al frustrarilor celor care il votasera pe Basescu, Poate ca vreo cateva procente erau oameni simpli, iubitori de circ, dar ATArDaca DD ar fi stiut sa evite asocierea sa cu circul si sa aduca in partid si altceva decat tot felul de parasute penale gen Ridzi, am fi avut multu mai multe voturi negative indreptate la PPDD decat la USL, cum s-a intamplat acum.