Politica nu se face cu idei logice

5
22

Romanii sunt un popor tampit. Pentru ca, desi are uneori momente de geniu, in restul istoriei face alegeri proaste, lasandu-se dus de nas de negustorii de margele de sticla.

Pentru romani conteaza mai mult palma incasata de la un conational decat glontul primit de la un dusman. Si va cauta sa se razbune pe prietenul care l-a palmuit aliindu-se cu dusmanul care i-a impuscat tatal.

Basescu nu va fi demis. Desi motive pentru indepartarea sa din politica sunt multe. Dar, poporul nu va vota pentru demitere pentru ca poporul roman nu reactioneaza la idei logice. E inutil sa le spui romanilor ca Basescu trebuie scos de la Putere pentru ca, astfel, sa se treaca peste blocajul politic care tintuieste tara de sapte ani. Nu, romanii vor vota pentru mentinerea lui Basescu la Putere pentru ca:

– ii apara de rusi
– ii apara de mafiotii din politica
– le place cum le-o trage celor care-l vor scos din joc
– daca ar cadea Basescu ar veni presedinte un “somnoros”
– au rate in euro si criza din ultimele zile a ridicat cursul de schimb
– Ponta a plagiat
– alocatiile sunt prea mici si de vina pentru asta sunt cei care vor sa-l dea jos pe Basescu
– e canicula

Nu cu motive logice si cu argumente valide va fi demis Basescu.
Daca la referendum se va vota pentru demitere va fi nu pentru ca romanii au inteles ce pericol reprezinta acest personaj ci pentru ca aparatul de partid va face ore suplimentare.

5 COMENTARII

  1. Eu am plecat de multa vreme din aceasta tara, si asta avut loc imediat ce am realizat ca imi riscasem viata ca un natarau in cursul unei lovituri de stat.
    Ai mare dreptate, Razvan, in expunerea ta, si din pacate cred ca Basescu nu va fi demis decat daca vor fi folosite armele sale. Ceele pe care le controla, daca intelegeti ce vreau sa spun.

  2. Imi place analogia ta, dar te inseli, romanii nu s-ar alia cu dusmanul care le-a omorat tatal pentru a pedepsi prietenul care i-a palmuit. Problema e alta. In cazu de fata, cine e primul, si cine este al doilea?

    Intradevar idiotii o sa voteze pro Basescu pentru motivele expuse de tine, care evident, vor fi si temele campaniei baselului.

    Ceilalti vor alege ‘raul mai putin rau’, daca vor decide sa participe la exercitiul democratic, iar evaluarea va depinde de gandirea, principiile si ordinea valorilor si nevoilor fiecaruia. Nu cred ca exista in cazul de fata, in acest moment, un raspuns fara echivoc. Poate situatia se va mai clarifica pana pe 29. Ar fi trebuit sa fie mai usor, dar USL iarasi si-a dat cu stangul in dreptul, si chiar nu-i inteleg de ce.

    Poate pentru tine e o alegere usoara, pentru mine nu. Am si argumentele mele, dar la un moment dat confruntarile de idei devin obositoare, si nici nu le mai vezi rostul. Sper doar ca poporul roman sa faca alegerea buna, si poate sa vina vremuri cand alegerile vor fi mai usor de facut, sau indecizia sa fie generata din alte considerente.