6 COMENTARII

  1. Daca aduni anii de scoala ai acestor indivizi, iti dai seama de ce fotbalul nu are absolut nicio sansa in Bacau, nu mai spun in Romania. Ani de scoala inseamna, intr-o tara normala, bani castigati din salariu, din munca. Bani castigati inseamna posibilitatea de a te distra, de a merge pe stadion, finanta bugetul locl prin taxe si de la bugetul local, finanta sportul local. Cum acesti derbedei nu stiu altceva decat sa schimbe euroi, nu e de mirare ca Seche le este idol si nici ca Primaria nu da doi bani pe ei.

  2. Andrei: ba pardon. Sportul inseamna o afacere, daca traiesti in capitalism. Daca esti in China, atunci statul are bani sa bage in ce sporturi vrea, dovada rezultatele exceptionale ale delegatiei chineze la Londra 2012. Altfel, sportul trebuie vazut ca o investitie comerciala, iar numai unele discipline trebuie sustinute cu bani publici – e vorba despre cele care dezvolta anumite abilitati care te ajuta toata viata, si indirect ajuta la cresterea bunastarii generale. De pilda, in Australia nu treci clasa I-a daca nu stii sa inoti, iar cele mai dificile examene sunt cele de natatie. Asta pentru ca in viziunea australienilor, inotul este esential ca sa fii sanatos toata viata, sa te dezvolti frumos etc. In Canada, tre sa stii hochei, si tot asa, fiecare cu ceva de-al lui. Fotbalul este un sport frumos, dar daca nu ai rezultate, nu este normal sa bagi bani publici in asa ceva.
    Cat priveste simbolul Bacaului, daca am ajuns sa avem nostalgii dupa o echipa care a fost mediocra de cand se stie, chiar ca ne meritam soarta. Bacaul nu a avut niciodata fotbal de performanta, iar in rarele ocazii cand a iesit in Europa s-a facut de ras rau de tot. Daca vine cine stie ce bogatan si baga 20 milioane de coco, cumpara jucatori, face echipa tare, dovedeste ca are intentia sa ia titlul etc, de-abia atunci poate ca ar fi normal sa vina si Primaria cu vreo facilitate, insa numai dupa ce bacauanii dovedesc ca le pasa de acest sport, adica umplu stadionul. Daca nu, vira si la gara, ca pre ne-am obisnuit sa traim din amintiri.