S-a facut: Dan Garleanu a parcurs creasta Fagarasului in mai putin de 24 de ore

Bacauanul Dan Garleanu, vicepresedinte al Clubului de Ecologie şi Turism “Veniţi cu Noi” a reusit sa duca la capat proiectul la care se inhamase si anume sa strabata intreaga creasta a Fagarasului, de la Manastirea Turnu Rosu pana la Cantonul Rudarita, cale de 82,5 km, in mai putin de 24 de ore.

Conform datelor G.P.S., traseul a fost străbătut în 21 ore, 17 min. şi 47 sec., ceea ce corespunde unei viteze medii de 4,8 km/h.

Traseul a fost strabatut in intervalul sambata, 25 aug., ora 03.00.51 – duminica, 26 aug., ora 00.18.38.

Dan Garleanu:

“Mă bucur că am reuşit să parcurg traseul sub timpul propus, deşi în două locuri de pe creastă am avut dubii puternice cu privire la reuşită. Dacă aş fi avut o experienţă anterioară asemănătoare şi dacă aş fi fost antrenat corespunzator, aş fi reuşit să scot un timp mai bun, însă scopul acestei acţiuni a constat în a argumenta, printro demonstraţie, că acest traseu poate fi parcurs în timp bun de amatori, şi ca urmare a acestui fapt parcurgerea crestei Făgăraşului poate deveni o competiţie puternică la nivel naţional, in prima faza. Sper ca acest lucru să se întample începând de anul viitor.”

“Aceast eveniment este organizat de Clubul de Ecologie şi Turism “Veniţi cu Noi” Bacău pentru lansarea, atragerea şi promovarea practicării a unui nou tip de ramură sportivă “Trail running” (alergare neconvenţională pe poteci de munte inaccesibile pe drum, prin ascensiune şi coborâre, cu diferenţe mari de nivel: munte, deal, păduri, pasaje înguste.)
În ideea organizării începând cu anul 2013 a unei competiţii oficiale la nivel naţional sau internaţional, se încearcă popularizarea traseului, având în vedere că zona crestei Munţilor Făgăraş este cea mai înaltă şi spectaculoasă din România” – se arata intr-un comunicat al clubului “Veniti cu noi”.

Proiectul a fost sprijinit de colaboratori de la Global Service Auto, Clubul Sportiv Dimamo Bacău, Farmaciile Bofarm, International Police Association regiunea 1 Bacău, Pub S Bacău, Grafit Invest, Departamentul Educaţie Fizică Emirates National School, S.N.P.P.C. Biroul teritorial Bacău, Kinetoterapeut Costi Sdrobiş, Agriconstruct şi C.R.E. Bacău.

2 COMENTARII

  1. Felicitari omului, mai ales ca a avut sponsori putini si echipament nu tocmai de top, no offence, dar e cu atat mai laudabila reusita.

    Pentru un eventual concurs, ar trebui sa fie introdusa regula ca fiecare sa isi care toate proviziile pe care le considera necesare inca de la inceput. Atunci ar fi si o cursa de strategie cu privire la consumul de apa, alimente si altele.

    Inca o data felicitari si chiar ar fi laudabila o astfel de competitie!