Acel moment… cand hotul striga “uite, hotul!”…

  Niste baieti de la un site de furaciuni – ii stiti, am mai scris de ei – si-au facut un obicei sa prosteasca tinerii bloggeri din Bacau, pe care ii rugau sa le dea link spre site iar ei, in schimb, se angajau sa-i promoveze. Cum? Punand un singur link spre blogul lor pe o singura pagina a site-ului, laolalta cu alte zeci de linkuri.

  In mod ciudat, multi copii au luat de buna oferta si le-au pus link pe blog. Incurajati de succesul obtinut cu site-ul de stiri si imagini furate, baietii au creat si un grup pe FB, unde au inceput sa adune poze facute de altii. Au reusit iar sa prosteasca o multime de copii dotati cu aparate foto si sa le ia pozele promitandu-le ca-i “promoveaza”.

  Au incercat si au reusit acest lucru si cu copiii pe care-i indrum eu in proiectul “Bacau Expres”. Le-am explicat copiilor ca un link pe blogul lor catre site-ul de furaciuni este echivalent cu incurajarea hotiei. Ca, in acest fel, crediteaza un sistem bazat pe furtul de continut si ca, daca pastreaza linkul spre acel site e ca si cum ar fi de acord cu aceasta maniera de a face business.

  Unii copii au scos linkurile, ceea ce a deranjat extrem de mult baietii de la site-ul de furaciuni. E si logic, cu cat mai multe linkuri au catre site, cu atat reusesc sa aiba un scor mai bun in cautarile Google si, deci, sa fie pozitionati mai in fata la raspunsurile oferite de motorul de cautare.

  Pentru ca baietii pe asta se bazeaza: pe furtul nesimtit de texte, poze si clipuri video. Daca i-ai trimite pe teren sa documenteze un articol, n-ar sti s-o faca. Dar se bazeaza pe faptul ca lumea nu-si da seama.

  Asa ca baietii au inceput sa zbiere ca-i sabotez si ca ma deranjeaza site-ul si FB-ul lor.

  Ceea ce e adevarat: intr-adevar, ma deranjeaza hotii, spammerii si plagiatorii.

  4 COMENTARII