Secretul profesoarei

  Nu prea pun bancuri sau snoave pe blog. Insa pilda de mai jos, gasita pe Facebook, e prea misto ca sa n-o impartasesc si cu altii…

  Un medic a iesit la plimbare si a vazut o babuta stand pe o banca fumand o tigara.Medicul i-a spus:

  “E imposibil sa nu observ fericirea de pe chipul dumneavoasta. Care va este secretul? “

  Ea ii raspunse:

  “Sunt profesoara, nu ma culc pana la 2 noaptea, timp in care concep situatii didactice si fac programe scolare, ma trezesc pe la 6 dimineata ca sa ajung la timp la serviciu.

  Nu fac sport, nu ma distrez si nici nu am viata sociala. La sfarsit de saptamana lucrez intruna revizuind noi strategii de invatare pentru elevii mei, evaluari, elaborez material didactic, si daca e sarbatoare, de asemenea, nu iau micul dejun, pranzul si nici cina pentru ca nu am timp.

  Sunt mereu stresata din cauza reformelor din invatamant, termenelor de predare a documentatiei si a vizitelor inspectorilor.

  Medicul i-a raspuns:

  “E extraordinar! Nu pot sa cred. Ce varsta aveti??”

  “34”, ii raspunse babuta.

  3 COMENTARII

  1. Adevarul e mai nuantat. Ca yrmare a strategiei pedelizde de a tampi acest popor si a-l face pe cale de consecinta usor de manipulat politic, in scolile romanesti a dost aplicata o presiune foarte mare pe cadrele pregatite, in vreme ce mediorcitatile au fost lasate sa se adune. Eu stiu invatatori care nu au rezultate care produc generatii de analfabeti, dar iau salariu 2500 – 3000 de lei pe patru ore de asa-zisa munca. Eu stiu dascali care primesc anual cadouri (spagi altfel spus) de 30-40 de milioane vechi numai pentru ca sunt stresati, sarmanii. Eu am facut doua facultati, una in strainatate, am avut rezultate foarte bune in toti anii, incepand din clasa a I-a, i-am respectat pe profesorii care s-au tinut de carte, insa imi amintesc si de profesori care era cu pluta, iar din cauza lor fie ca a trebuie sa invat singur, fie ca am lacune in domeniile respective. Meseria de dascal este dificila daca vrei sa o faci bine. Daca nu, este floare la ureche, si diferenta tine de dascal, nu de controalele de la inspectorat, toate incepute si terminate cu chiolhanuri jenante.