Orasul care se trezeste tarziu si adoarme repede

Daca vrei sa bei o cafea sau un ceai inainte de a ajunge la serviciu sau macar sa iei “la pachet” o bautura fierbinte care sa te trezeasca, nu ai nici o sansa in Bacau.

Decat daca esti motorizat si treci pe la Drive In. Dar daca esti adeptul mersului pe jos catre birou sau al utilizarii transportului in comun in drumul spre serviciu, nu existi pentru comercianti.

Caci asta e orasul in care terasele si crasmele se inchid la 11.00 seara, in care dupa ora 12.00 nu ai unde sa gasesti un local care sa-ti serveasca o friptura si in care cafenelele se deschid pe ceas, dupa ora 9.00 dimineata.

7 COMENTARII

  1. Pai noi nu suntem “occidentali”. Obisnuim prea putin sa mancam “in oras”. Asta si din cauza nivelului de trai. Inca se mai gateste acasa. Iar chestia cu cafeaua de dimineata e in contextul asta.

    Pe de alta parte nevoile si obiceiurile se mai si formeaza. Daca cineva ar avea curajul sa investeasca “pe bune” in cafenele gen Costa din UK sau Starbucks cu siguranta ar avea vanzari.

    La noi patrunde greu si cafeaua de calitate gen expresso. Noi inca mai bem cafea la ibric cu cana… nu zic ca e rea, sa fim intelesi. Dar cea mai buna cafea e tot expresso.

  2. s-a deschis o noua cafenea ”esbueno” exact ce cautati voi … espresso original plus toate aromele si calitate este vis a vis de scoala 19 sau vis a vis de parcul trandafirilor in spate pe strada oituz preturi intre 5-10 lei mica medie mare acolo ca e un baruletz sau la pachet plus diferite sortimente de ceai etc…..