Iar vor schelalai toate javrele numele lui Eminescu

  Azi e ziua lui Eminescu si, fatalitate!, a culturii romane. Cata o mai fi. E, probabil, cea mai ipocrita zi, in care toate javrele vor schelalai numele lui Eminescu, toate scursurile, toate bulendrele, toate hahalerele vor lacrima pentru el.

  Desigur, cu o durere la cinspe metri in fata de tot ce a insemnat Eminescu.

  Pentru ca da bine la popor preocuparea pentru cultura, dar nu se face sa-si incarce memoria cu informatii inutile.

  Asa ca pentru toti acesti farisei am o dedicatie de la Mihaita din Ipotesti. Ca sa se stie!

  “Suntem siguri ca acum cinci sute de ani ceea ce este „popor romanesc” stătea in toate privirile mai bine decit acei pe cari d. Vidraşcu, prefectul de Bacau ii numeşte azi „sălbateci intr-o ţară europeană” şi „o adevărată ruşine a unui stat civilizat”. Aceşti sălbateci, această ruşine a civilizatiei oameni mai căzuţi, mai vicioşi, mai săraci decit in timpul vechilor fanarioţi, e maiestatea poporului român sub noii fanarioţi.

  Ei bine, de la reinceperea domniei nationale, de la Ion Sandu Sturza si de la Ghica incoace, lepadaturile Orientului şi ale Occidentului nu s-au putut ridica: geniul acestei ţari ii tinea in turpitudinea şi intunericul ce li se cuvine. Acum au luat avant, acum Caradalele de toata mana sunt in floare[…]”

  5 COMENTARII

  1. Hai, sa mori tu ca nu se pune?! Stii tu ceva, dar nu-ti amintesti prea bine ce. Regula cu “nu se pune virgula dupa si” e valabila in cazul enumerarii. Exista suficiente alte cazuri in care se pune virgula dupa si – in cazul adversativului sau in cazul intercalarii.

   “Succesuri”!