Da, sa le spunem in continuare povestea cu barza. Intre timp, suntem campioni la fetite insarcinate

In vreme ce in scoala romaneasca religia ocupa un rol extrem de important, educatia sexuala lipseste aproape cu desavarsire. Sau, as puntea spune, tocmai pentru ca Biserica are o prea mare influenta asupra invatamantului, elevii de liceu nu primesc educatie in materie de sex.

Rezultatul este ca intre ianuarie 2012 si martie 2013 s-au inregistrat in tara aproape 850 de sarcini la copile cu varsta intre 11 si 14 ani. Circa 600 din acestea au ales sa avorteze. Oricum ai da-o, trauma este la fel de mare si in cazul celor care au pastrat copilul, si in cazul celor care au decis sa faca intrerupere de sarcina.

Anul trecut, judetul Bacau a fost pe locul cinci pe tara in topul minorelor insarcinate cu varsta de pana la 15 ani – 32 de fete si pe locul patru pe tara in topul fetitelor cu varste intre 10 si 14 ani care au ramas insarcinate (18 fete), in toate cazurile tinerele alegand sa faca intrerupere de sarcina.

Bacaul este pe locul sapte in topul judetelor cu numarul cel mai mare de sarcini la categoria de varsta 16 – 19 ani (388) si pe locul trei pe tara la avorturi in acest segment de varsta (298).

In primul trimestru al acestui an judetul nostru se afla pe locul sase la fetele insarcinate cu varste intre 15 si 19 ani (111) si pe locul cinci la avorturi (85).

Si nu, nu judetele cele mai sarace au o problema cu sarcina la fetite. Ci chiar cele considerate mai dezvoltate economic si cultural: Bihor, Mures, Sibiu, Alba, Constanta sau Timis.

6 COMENTARII

 1. Daca religia ar avea influenta, fetitele ar stii sa respecte valorile familiei crestine. Cea care stie si este invatata sa respecte valorile crestine nu face copiii si nu are relatii sexuale in afara castoriei. Aceasta nu inseamna ca nu trebuie facuta educatie sexuala, dar asocierea cu religia este deplasata.

 2. Domnule Iordache, fara suparare, dar vorbiti prostii.

  Influenta despre care vorbesc nu se refera la copii, care, oricum, sunt bombardati cu informatii contradictorii (pe de o parte invata la biologie sau chimie niste lucruri iar la ora de religie sunt invatati ca treburile stau altfel).

  Eu ma refer la influenta Bisericii de a nu se aborda acest gen de subiecte pe motiv ca “sexul este un pacat” si nu trebuie sa se discute despre el.

 3. Cine spune ca sexul este pacat, spune prostii si nu are legatura cu Biserica. Eu sunt catolic, iar in Biserica Catolica se fac cursuri de planificare familiala, pentru ca tinerele sa nu ajunga sa aiba copii nedoriti si in acelasi timp sa respecte si legile crestine. Si crestinii se nasc tot in urma relatiilor sexuale. Eu spuneam ca o persoana crescuta si educata in spirit crestin nu ajunge cu “burta la gura” pentru ca nu ar face sex in orice conditii, nu poate. Biserica de cand exista ea nu condamna sexualitate, ci ii pune reguli.

 4. Costin Iordache: interzicerea sexului inaintea casatoriei este o tampenie fara margini. In plus, e o tampenie inventata de popimea care a profitat de pe urma unei povesti, cea cu Isus, si a construit o monstruozitate numita crestinism, care crestinism a generat razboaie, distrugerea a nenumarate opere de cultura antica, secole dupa secole de strivire a ideilor stiintifice, pe langa milioane de morti, victime ale cruciadelor, inchizitiei samd. Sexul este o activitate normala a speciei umane. Nu e nici pacat, nici mare realizare sa ti-o tragi cu cineva, ba chiar este o chestie necesara si benefica dpdv al sanatatii. In urma cu cateva secole, femeile produceau copii de la 12 ani si popimea nu striga ca nu e de acord. Femeile pot face copii din momentul in care au menstruatie, si de aia au menstruatie, pentru ca organismul este deja gata sa procreeze.
  Astea fiind spuse, este o si mai mare tampenie sa faci copil la 12 ani. Sau la 18, daca nu ti-ai terminat studiile. Aici se pune problema, stimabile, daca dumneata sau eu sau altii suntem de acord sa platim taxe pentru ca niste copchile de 12 ani sa faca copii si sa stea, natural, pe capul nostru pana ce or iesi la pensie,.
  Asadar, dpdv economic si social, nu religios, sa incurajezi sau mai vbine spus sa nu descurajezi sexul la 12 ani, este o greseala. Sexul e fain, dar un copil care are preocupari normale pentru varsta sa (adica invata, face sport, citeste) nu va fi obsedat de gaura dintre picioarele colegei care a venit cu minijup la scoala. Si oticum, nu e treaba popimii ce face cineva acasa, stimabile. Biserica a fost timp de milenii un fel de Gestapo. E vremea sa scoatem mizeria asta din viata noastra si sa il lasam pe Dumnezeu cel din noi sa ne umple viata. Nu popii si inventiile lor. Capisci ?