Haiducii informatici in actiune sau cum RDS cere despagubiri morale de la cei care i-au spart serverul ultrasecurizat

FOTO: sxc.hu
FOTO: sxc.hu
Daca va amintiti de cazul instrumentat de procurorii DIICOT Bacau cu privire la tanarul din Drobeta Turnu Severin care a spart un server din Piatra Neamt, cazul incepe sa devina interesant.

Povestea intreaga e in felul urmator: un tanar de 23 de ani din Drobeta ar fi spart un server RDS din Piatra Neamt si l-ar fi folosit pentru tot felul de atacuri informatice, dupa ce a instalat pe el niste softulete. A mai umblat si pe niste servere din Germania si Singapore, dar fara sa fie prins.

Apoi, impreuna cu un tip din Buzau, de 26 de ani, ar fi spart site-ul unui magazin online de piese auto din SUA, de unde s-ar fi servit cu datele cartilor de credit ale clientilor, date pe care le-ar fi dat mai departe celor care se ocupa de piratarea cardurilor.

In combinatie mai intra un pustan de 16 ani, din Petrosani, care este acuzat ca ar fi facut si el niste prostioare, gen atacuri de phishing cu un fals site Yahoo si ar fi impartit parole in stanga si-n dreapta. Mai mult, l-ar fi ajutat pe tanarul de 23 de ani sa acceseze site-ul de piese auto si ar fi utilizat datele de pe carduri ca sa faca diverse plati.

Actiunile celor trei s-au sfarsit dupa ce administratorul serverului RDS din Piatra Neamt si-a dat seama ca acesta a fost compromis iar pe fir au intrat anchetatorii.

Ei, bine, cea mai tare faza vine tot de la Piatra Neamt, pentru ca RDS cere daune materiale de 500 de lei pentru server si daune morale de 5.000 de euro!

Daca as fi ditamai firma specializata in servicii Internet si care, teoretic, trebuie sa fie foarte atenta la securitatea serverelor, eu as inghiti galusca si m-as face mic-mic-mic, ca sa nu afle lumea ca securitatea serverului a fost compromisa de niste pustani…

2 COMENTARII