Culita Tarata se face mogul de presa? Deocamdata, putina confuzie

radioziarulmonitorul

O firma din Piatra Neamt a depus in ultima zi a lunii mai, la OSIM, trei solicitari pentru aprobarea unor marci. Marcile au fost publicate in Buletinul de Proprietatea Industriala din data de 7 iunie si se refera la un radio si doua ziare, ale caror nume seamana izbitor cu ale altora care exista deja: Radio Est (Radio Nord-Est exista si emite), Monitorul de Est (Monitorul de Neamt inca mai apare) si Ziarul de Est (Ziarul de Iasi este pe piata).

Firma care a depus cererile este S.C. INFO TOTAL PRESS S.R.L., care detine licenta pentru postul de televiziune Est Tv din Piatra Neamt. Conform CNA, firma este detinuta de doua doamne: Grigoras Diana Camelia (90%) si Grigoras Maria (10%). Si mai interesant este ca Diana Camelia Groigoras aperea in 2009 ca unic asociat al Diprest Consulting SRL Zanesti, firma la care il gasim, la un moment dat, ca administrator pe Radu Balau, directorul TCE 3 Brazi al lui Culita Tarata.

Est TV se doreste a fi o televiziune regionala, care sa acopere judetele Moldovei. Sa nu uitam ca si Pinalti a vrut sa faca o televiziune, chiar nationala, cu Giga TV.

Ramane de vazut daca OSIM va aproba cele trei marci. Procedura de aprobare dureaza, din cate stiu, cam un an iar proprietarii marcilor similare se pot opune.