Bacau: Orasul in care, in loc sa se repare cladirile, esti avertizat sa ai grija sa nu-ti cada ceva in cap

0
29

demolari-bacau-1demolari-bacau-2demolari-bacau-3

Subiectul este vechi si am scris despre el de m-am saturat. Cladirile din Bacau au nevoie de intretinere, insa nimeni nu o face cata vreme nu este obligat de cineva. Asa ca tenculaiala de pe blocuri cade pe trotuare si peste masinile parcate. Cine raspunde? Nimeni, in buna traditie romaneasca.

Zilele trecute a mai cazut o bucata din fatada blocului de peste drum de magazinul Luceafarul. Singura solutie luata dupa ce au fost maturate resturile a fost sa se puna un avertisment. Iar avertismentul l-au pus, din bun-simt, cei de la parter, care nu au nici o treaba cu fatada. In rest, nici o miscare.

La fel s-a intamplat si la cladirea in care se afla Teatrul Bacovia. S-a pus o copertina astfel incat resturile sa cada pe aceasta si nu in capul celor care doresc sa intre in teatru. Cica firma care detine cladirea e in procedura speciala si nu poate fi trasa la raspundere.

Pai asta este definitia Romaniei. Tara este sub administrare speciala si judecatorii sindici sunt cei care hotarasc prioritatile.

Asa ca eu, unul, sunt sigur ca va veni o zi in care un om va fi lovit de tencuiala sau bucatile de caramizi desprinse din vreo fatada de pe centru.

Si stiti ceva? Nici atunci nu se va gasi vreun vinovat!