De ce ne deranjeaza adevarul? Bacaul este,totusi, capitala hotilor de carduri

germania-1olandagermania-2

Articolul din The Sun contine multe prostii dar are dreptate intr-o privinta: Bacaul este capitala hotilor din bancomate. Si o stim de mult, nu era nevoie sa ne-o spuna ziaristii britanici. Pana la ei au fost nemtii si olandezii care au spus acelasi lucru. Atunci nu ne-a deranjat, ca nu s-au luat de sentimentul nostru patriotic. Acum, ca englezii ne acuza ca o ducem in puf pe seama lor, am prins glas si le dam cu ziarul peste nas si cu scrisori deschise.

Sa o luam metodic. Inca din 2009, germanii erau ingrijorati de fenomenul furturilor din ATM-uri si de faptul ca cei mai multi hoti sunt din Bacau, Romania.

“Viele stammen aus der Region Bacau”, sagt Chefermittler Hajo Hackin von der Polizei Mönchengladbach, “man könnte meinen, das Manipulieren von Geldautomaten ist dort Schulfach.”

“Multi [din hotii din bancomate] vin din regiunea Bacului” – a spus Hajo Hackin investigator sef al Politiei din Mönchengladbach. “S-ar putea crede că modificarea ATM-urilor este o disciplină școlară”.

Retineti, asta o spunea in 2009.

Un an mai tarziu, presa olandeza numea Bacaul – “Skimcity”, adica orasul skimmerilor, al hotilor din bancomate:

Skimmers komen vaak uit Roemenië en dan vooral uit de stad Bacau, die ook wel ‘skimcity’ wordt genoemd.

“Skimmerii vin de cele mai multe ori din Romania, in special din municipiul Bacau, cunsocut sub numele de Skimcity”

Mai trecem peste un an si ce scrie presa germana? Ca jafurile bancomatelor au explodat pur si simplu si ca acestea sunt pregatite in orasul romanesc Bacau iar doi din membrii unei bande de skimmeri au fost extradati in Germania pentru a fi judecati…

Presa vest-europeana e plina de exemple. De spargatori de bancomate care sunt originari din Bacau. Asta ar trebui sa fie o preocupare pentru autoritati, pentru politie si politicieni.

Faptul ca The Sun ne-a dat peste nas trebuie sa ne puna pe ganduri. Desigur, englezii au exagerat cat au putut, mai ales ca sunt convins ca au o tema trasata. Insa, pana la urma, faptele exista.

3 COMENTARII

  1. Sa fim seriosi ! Politia, prefectura, primaria, toate institutiile care detin informatii cu privire la activitatile infractionale sunt bine informate asupra acestui fenomen. Se stiu nume, prenume,. adrese, tot, si daca nu este arestat decat cate un prost, din cand in cand, e pentru ca sfanta spaga unge tot ce misca. Interlopii care au furat de pe carduri se plimba nestingheriti pe centru, la volanul unor masini de lux, ba chiar si se saluta cu pulitistii. Curat murdar, coane Stavarache !