Primarul Bacaului ii reclama pe ziaristii de la The Sun ambasadorului UK in Romania

Primarul Bacaului ii cere ambasadorului Angliei sa repare onoarea Bacaului
Primarul Bacaului ii cere ambasadorului Angliei sa repare onoarea Bacaului

La o saptamana dupa ce The Sun a scris ca Bacaul e orasul hotilor din bancomate si isi bazeaza aproape intreaga economie pe banii furati din Anglia, primarul orasului a trimis o scrisoare deschisa ambasadorului britanic la Bucuresti, in care acesta este rugat “sa indrepte aceasta nedreptate” vizitand Bacaul.

“Orașul Bacău nu și-a clădit existența și dezvoltarea din ultimii ani pe seama hoților. Nu ne-am ”îmbogățit”, așa cum titrează ”The Sun”, din activitatea lor! Economia locală se ridică, anual, la peste două miliarde de euro. Orașul nostru este unul al oamenilor cinstiți cărora li se datorează dezvoltarea din ultimii ani. Comunitatea noastră este formată din oameni onorabili, care muncesc onorabil pentru ei și familiile lor. Cei care au riscat și au investit, în vremurile dificile ale crizei mondiale, pentru a dezvolta afaceri onorabile, care au creat locuri de muncă și care plătesc taxe și impozite nu sunt hoții de bancomate. Administrația locală nu dezvoltă proiecte pe seama acestora, ci pe fonduri europene și cu o contribuție onestă din partea bugetului local” – se arata in scrisoarea primarului Romeo Stavarache.

Demersul inexplicabil al jurnaliștilor de la ”The Sun” este o jignire pentru orice membru al comunității noastre, pentru mediul de afaceri și pentru administrația locală, în egală măsură. Oameni simpli, dar și reprezentanți ai investitorilor s-au arătat indignați când au aflat din paginile unui cotidian britanic că trăiesc în ”capitala mondială a spărgătorilor de bancomate”. Este neadevărată, nedreptă și ne aduce un serios prejudiciu de imagine afirmația că 75% din economia locului s-ar datora răfăcătorilor, potrivit ziariștilor de la ”The Sun”.

Cu toate ca scrisoarea suna bine (desi, sa recunoastem, nu toti marii oameni de afaceri ai Bacaului sunt usa de biserica si multi din ei chiar si-au cladit averile bazandu-se pe niste hotii putin mai inteligente decat cele ale hotilor din bancomate), nu vad de ce este implicat ambasadorul britanic in chestiune.

Cine a compus scrisoarea ar trebui sa stie ca presa britanica nu prea agreeaza amestecul politicienilor in treburile ei, daca acei politicieni nu-s prieteni cu patronii si, oricum, la modul in care a fost scris articolul se vede clar ca a fost o comanda.

9 COMENTARII

  1. Oare cei mai bogati europeni nu s-au imbogatit de pe urma hotiilor facute de mintile luminate ale unor politicieni ?Nu din bancomate.Cu pixul prin legi care ne impiedica pe noi sa ne dezvoltam, sa ne omoare industria, agricultura, etc…mai recuperam si noi ce s-a furat inca de pe vremea razboiului

  2. Sa o invite Stavaralache pe regina la Bacau si o plimba Buza cu Cayennul si Bmw-ul. Apropo mai umbla vorba prin oras ca mr. Primarica e asociat la GLOBAL Service unde managerul si-a ridicat service cu ceva lovele trase de pe carti din Londra ! Treaba merge la gramada ca are fiecare partea lui la ce bani se misca peacolo.