Cora incearca sa fure clientii de la Kaufland? Linie de microbuze intre Autogara si complexul comercial

Complexul Comercial Cora a anuntat ca a introdus o linie de transport gratuit pentru clientii sai pe traseul Cora – Piata Centrala – Autogara – Cora.

E interesanta alegerea traseului. Pentru ca Autogara este unul din principalii furnizori de clienti pentru Kaufland, situata la cateva sute de metri. Kauflandul de langa Autogara este, probabil, cel mai aglomerat centru comercial din oras iar la vadul acestuia viseaza multa lume. Inclusiv Lidl care, am inteles, construieste un magazin chiar in curtea Autogarii.

Pe de alta parte, Cora s-a pozitionat la inceput ca un centru comercial pentru clientii cu venituri medii si peste. A construit o parcare subterana imensa pentru acestia iar magazinele din centrul comercial sunt dedicate lor. E interesant cum strategia s-a schimbat si acum sunt vanati cumparatorii din clasa de jos, fara autoturisme.

Dar nu e ceva nou. Daca va amintiti si G Market a incercat cu disperare sa-si atraga clienti aducandu-i cu microbuzele. Insa nu a reusit sa evite falimentul. Si atunci erau vremuri mult mai bune…

9 COMENTARII

 1. Din cate am inteles zilele trecute , Kaufland se va muta de langa autogara in cladirea subex .
  In locul Kaufland-ului langa autogara , de fapt chiar in autogara va fi Lidl , care nu se va mai gasii langa insula.
  Iar Cora cu siguranta se indreapta cu pasi marunti spre faliment.

 2. Mi-a placut foarte mult strategia celor de la Cora, care au distrus vreo 25 de locuri de parcare in zona, dar au construit parcare subterana, in care totusi nu ai voie sa pachezi noaptea. E placut sa vezi 700 de locuri disponibile dar inacesibile pe timp de noapte in parcarea respectiva, parcare care este utilizata in regim de maxim 25% in cea mai aglomerata zi. Mai multi locatari am inaintat o scrisoare in care il rugam pe actualul primar sa amenajeze macar cateva din cele 25 de locuri parcare pierdute in locul unde acum este montata o bordura de 35 de cm, dar promisiunile raman probabil promisiuni.

 3. Lidl si Kaufland sunt parți ale aceluiași concern, astfel ca, într-o anume măsură, acțiunile lor sunt concertate. Cora e din acelasi concern cu Profi.
  Lidl-ul de la Autogara securizează Kaufland-ul de la autogara astfel incat clientii Kaufland-ului sa nu mai fie nevoiti sa mearga pana la insula (la Lidl-ul de acolo), si astfel sa fie interceptați de Cora.
  Un Kaufland la Subex “inchide” zona, astfel ca celor de la Cora li se micsoreaza placinta.
  Daca cei de la Cora baga autobuze, asta arata ca de fapt are manageri prosti care nu reușesc sa se disciplineze si sa targeteze pe segmentul lor specific.
  Pentru Cora solutia nu e “autobuzul” ci potențarea galeriei comerciale. Clienti de Kaufland vin pentru preturi mici, clientii de Cora vin pentru show. Galeria de la Cora nu ofera show! Sa le dea show! Cu o patiserie nu se face… primavara. 🙂
  Clientii Cora au nevoie de Mall nu de …farmacie 🙂
  Ca pronostic, eu zic ca daca mizeaza pe autobuze si pe acapararea feliei celor de la Kaufland, Cora pierde!

 4. Munteanu Alex si Niki – gresiti , chiar daca tu Niki vrei sa pari mai inteligent.
  Cora Bacau este SINGURUL Cora din tara care a fost pe plus inca din primul trimestru gratie strategiei adoptate care dragi comentatori poate sa fie alta decat a celorlalte magazine Cora din tara.
  Astfel dragii mei , cetatenii care locuiesc langa alte magazine gen Kaufland , Lidl etc si care cumpara din Cora produse alimentare de un anumit tip (zahar , ulei , produse de la linia de food express , ambalate si vrac etc) beneficiaza de reduceri de pana la 25 %. sub forma de cupon la casa.
  Pensionarii au avut pana la 31.10 un cadou de minim 20 ron in functie de valoarea cumparaturilor efectuate (promotie care cred ca o sa continue)
  Pentru celelalte , vorba cantecului – va las pe voi sa le descoperiti.

 5. August 2015. Cora inca nu a dat faliment. “Furnicar” de oameni in magazin.
  Kaufland Subex…parcare aproape goala. Strategia Kaufland de a investi bani publici europeni de la BERD pentru a “strangula” Cora se pare ca nu functioneaza la Bacau. Sunt curios sa vad cum va rezista Auchan dupa deschiderea Kaufland 3 Narciselor si a Dedemanului “alimentar” de la “bariera”!