Un judecator britanic, catre un grup de hoti: “Sunteti o rusine pentru poporul roman!”

In vremurile in care dinspre Anglia auzim numai lucruri rele despre romani si, mai ales, despre atitudinea britaniclor fata de romani, este interesant cum un judecator care a instrumentat cazul unui grup de hoti din magazine le-a spus acestora ca dezonoreaza prin comportamentul lor, poporul roman.

Episodul este relatat de Examiner si s-ar fi petrecut in Huddersfield, un oraș în comitatul West Yorkshire, situat la 33 de kilometri nord-est de Manchester.

Cei patru romani – o femeie si trei barbati, cu varste intre 19 si 36 de ani, au recunoscut fapta. IN bagajele lor s-au gasit haine in valoare de 700 de lire.

“Sunteti bineveniti in aceasta tara, insa infractiunile pe care le-ati comis pateaza numele poporului roman si-l face de rusine” – le-a spus judecatorul Callum Watkiss-Rooney celor patru acuzati.

Trei dintre ei au primit o pedeapsa de inchisoare de 12 luni, cu suspendare. Al patrulea, care fusese eliberat conditionat pentru o infractiune mai veche, va merge la inchisoare.

5 COMENTARII

  1. Cam la asta se reduce atitudinea occidentala. Si este corect intrucat rusinea este a noastra, a romanilor. Cand un ziar din UK a scris destul de acid la adresa noastra, unii am sarit ca fripti si am si reclamat aceasta la Ambasada Marii Britanii. Iata ca acum vin si “lectiile” din care sper sa invatam. Noi nu reusim sa ne distingem de hotii nostri pentru ca nu stim si nu vrem sa ii pedepsim pe toti cei care fac hotii la nivel inalt.
    Cum credeti ca ar trebui sa reactioneze un roman cinstit din comitatul West Yorkshire acum si pe mai departe? Dar un roman din Romania?
    Sincer mie unul imi este rusine!

  2. Numele si prenumele golanilor, Razvan. In presa britanica, identitatea golanilor este dezvaluita, adica aia de acolo nu seufera de pudoarea asta bolnava a presei romanesti. Numele si prenumele, de unde sunt golanii, asta ar fi o masura ca sa ii mai temprezei pe golani, altfel or vina ca deputatul Ciubota, dupa ce au tras tunuri prin strainatate, si or sa pozeze aici drept oameni cinstiti,