De ce tace Orange?

Au trecut deja cateva zile si nu am auzit o explicatie pentru faptul ca zeci de mii de clienti Orange au ramas vineri vreo sase ore fara semnal in judetele din zona Moldovei. Din cate am inteles, o situatie similara s-ar fi intamplat si joi, pentru un timp mai scurt.

Explicatiile ca explicatiile, dar nici macar un “ne scuzati” nu a fost lansat de echipa de comunicare a companiei, care vineri punea poze pe Facebook cu programul unor concerte si stergea mesajele cientilor nemultumiti.

A fost o criza care a fost tratata pe principiul “ne facem ca nu s-a intamplat nimic”. Numai ca in ziua de astazi, cu tehnologie de comunicare existenta, e imposibil pentru o companie sa mai controleze mesajele despre ea. Exista canale de comunicare care nu pot fi controlate de o companie, indiferent cat de mare ar fi ea.

Odata pusa o poveste pe facebook, ea se va raspandi rapid fara posibilitatea de a fi oprita. Blogurile vor scrie, se va semnala pe Twitter, alte retele sociale vor prelua si disemina informatia si, oricat ai insista sa opresti povestea in mass-media clasica, acest lucru nu va impiedica publicul sa afle ca s-a intamplat ceva.

Orange datoreaza, deci, niste explicatii. Si scuze.

2 COMENTARII