Noua primarie a Bacaului

Primarul Bacaului a anuntat, ieri, ca intentioneaza sa construiasca o noua cladire pentru institutia pe care o conduce, cea veche fiind, de multa vreme neincapatoare pentru toate birourile. Povestea este destul de veche, ideea de a construi alta primarie datand inca din ultimul mandat al lui Dumitru Sechelariu.

Actualul sediu al municipalitatii a fost, de la inceput, impropriu. Cladirea a adapostit sediul partidului, pe vremea lui Ceausescu si nu avea cum sa cuprinda tot personalul unei primarii. Dealtfel, serviciile municipalitatii se desfasoara in mai multe imobile: pe langa cladirea de langa Directia de Posta mai este Directia de Taxe si Impozite, intr-un imobil in spatele Primariei, Serviciul Public de Asistenta Sociala, la Piata Centrala sau Directia de Servicii Publice, in Parcul Cancicov.

Prin 2003, primarul Sechelariu se hotarase sa construiasca o noua cladire care sa cuprinda toate serviciile intr-un singur loc. Imobilul urma sa fie amplasat langa cladirea fostului Teatru de Animatie, pe locul unei cladiri care adapostise prima scoala din Bacau. Noua primarie urma sa echilibreze zona parcului, fiind situata la capatul opus catedralei. Actualul Parc al Catedralei urma sa fie o piata, un fel de agora a orasului.

Cum, la vremea respectiva primariile nu aveau prea multe fonduri la dispozitie si, intre timp, fosta cladire a teatrului a fost retrocedata, proiectul nu s-a mai materializat.

Dupa ani, primarul Stavarache a incercat sa modernizeze actuala cladire a Primariei. S-a facut si proiect, cladirii urmau sa-i mai fie adaugate elemente, trebuia imbracata in sticla, insa, din varii motive, nici acest lucru nu s-a mai intamplat.

Primarul Bacaului spune ca viitorul sediu al municipalitatii va fi amplasat pe locul parcarii publice sin fata hotelului Moldova. Parcarea va fi mutata in subteran, o idee mai veche a administratiei locale.

7 COMENTARII

  1. ce sa mai construiasca o noua cladire? vechiul hotel moldova este parasit, de ce nu se recupereaza de la actualii stapani? o costa prea mult? prin construirea a inca unei cladiri se sufoca locul ala cu betoane. in plus catedrala sf. nicolae o sa fie ascunsa privirii, asa cum se obisnuia pe vremea impuscatului.