Incep lucrarile la modernizarea strazilor IL Caragiale si Milcov

De saptamana viitoare incepe un nou proiect de modernizare a infrastructurii in municipiul Bacau. Este vorba despre modernizarea strazilor I.L. Caragiale – Milcov – Pasaj Milcov pana la interesectia cu strada Letea, al doilea proiect de o asemenea amploare, dupa cel care este in derulare pe strazile Calea Moinesti, Mioritei, inclusiv Pasarelea Margineni.

Valoarea investitiei in cazul de fata este de 30 de mil. de lei, majoritatea fondurilor – 23,7 mil. – fiind nerambursabile.

„Lucrarile vor incepe din ambele capete, prima oara cu refacerea Pasajului Milcov, cu realizarea canalizatiilor si a canalizarilor, a trotuarelor si a mobilierului stradal, precum si a caii de rulare”, a declarat primarul Romeo Stavarache. Link

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 -„Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere“, Domeniul major de intervenţie 1.1-„Planuri integrate de dezvoltare urbană“, Subdomeniul „Poli de dezvoltare urbană“.

În cadrul proiectului se estimează reabilitarea a peste 3,0 kilometri de străzi şi peste 17.000 metri pătraţi de trotuare, vor fi amenajate 2 alveole pentru staţii de autobuz şi peste 200 locuri de parcare pentru autoturisme . De asemeni vor fi reabilitate peste 1900 metri reţele de apă şi peste 600 metri racorduri de canalizare, vor fi înlocuiţi circa 235 stâlpi de iluminat şi 259 corpuri de iluminat economice cu LED.