Primaria ne ameninta cu Revolutia verde

lalele-bacau-1a

1500 de copaci vor fi plantati anul acesta in municipiul Bacau, in principal ca perdele de protectie in lunca Bistritei si pe strada Chimiei, dar si in completarea spatiilor verzi din cartiere.

20.000 de fire de gard viu vor fi plantate pentru a completa cele deja existente, la cererea asociatiilor de proprietari.

Ca si anul trecut, in oras vor inflori lalelele, la finele anului trecut fiind plantati 63.000 de bulbi. La mijlocul lunii viitoare vor fi plantate si 20.000 de panselute.

În apropierea Sfintelor Sărbători de Paşte oraşul va fi infrumuseţat cu 40.000 de fire de plante mature din speciile gazanie, petunie, muşcate şi altele. In paralel, în sera şi pepiniera proprie sunt pregătite 50.000 de fire de flori anuale şi perene care vor orna oraşul pe parcursul acestui an.

Parcul Trandafirilor va fi reamenajat acesta urmând a fi completat cu trandafiri, gazon şi arbuşti ornamentali şi echipat cu instalaţie de irigat. Primaria si-a propus sa amenajeze si faleza de la intersectia străzilor Oituz si Războieni.

Vor începe lucrări pentru reamenajarea Parcului Aviatori şi pentru înfiinţarea unui nou parc în zona ANL Făgăraş. În această primăvară vor continua şi activităţile iniţiate în 2013 în Parcul Cancicov, urmărindu-se extinderea suprafetei irigate şi gazonate cu încă 30.000 de metri pătraţi.