Noua generatie vazuta dintr-o alta perspectiva

bc1bc2bc3

“Румынская молодежь. Новое поколение” este titlul unui fotreportaj realizat in Bacau in urma cu doi ani. “Tinerimea romana. Noua generatie” prezinta un punct de vedere vizavi de tineretul roman, un altul decat cel cu care ne-am obisnuit. Fotografiile sunt semnate Dana Popa. Materialul original poate fi accesat aici iar daca doriti o traducere, aici puteti citi textul in romaneste, mai mult sau mai putin corect, dupa dispozitia Google Translate.

Dana Popa: “În acest proiect am vrut să arăt cum capitalismul s-a adaptat pe ruinele comunismului”.

Douăzeci de ani mai târziu, după “revoluția” din România din decembrie 1989, doar blocurile gri de locuinte – o moștenire a regimului comunist – au rămas neschimbate. “Am fost pentru o vreme în rândul tinerilor români pentru a vedea cum este viața lor din ziua de azi”, – a spus Dana Popa.

Cu acces la lume prin intermediul internetului, conectati de cele mai recente știri străine și locale, având posibilitatea de a călători în întreaga Europă, cu dreptul de a conduce o masina decapotabilă la douazeci de ani, putand studia în străinătate, ei nu isi pot imagina cum e sa stai ore în șir la miezul nopții la coada la lapte sau pentru un litru de benzină. Ei nu isi pot imagina cum o familie poate primi rația de pâine, cum oamenii pot să dispară pentru totdeauna. Ei nu pot înțelege de ce o persoană nu poate avea dreptul de a călători în străinătate sau sa asculte știri externe. Ei nu știu ce e cenzura.

1 COMENTARIU