Sa scriem dupa dictare. Un caz la o scoala din Bacau

Sa spunem ca aveti un copil in clasa a treia. Si acel copil merge la scoala, unde are parte si de dictari. In general, dictarile se fac din operele studiate.

caiet cu dictari

Un invatator de la o scoala din Bacau a decis, insa, sa creeze propriile texte. In care e vorba despre cai care lovesc copiii cu copita, despre albine care ataca femei, despre copii care cad de pe garduri si le intra tarusi in mana sau despre slujbe si lumanari aprinse.

Parintii l-au reclamat la conducerea scolii, nu doar pentru dictatri, ci si pentru alte fapte.

Intr-o zi i-a scos la tabla si le-a spus sa joace teatru ca el sa se amuze. Le-a spus copiilor ca se inspira de la televizor. A scris pe tabla «Stanica are doi morti in fata» si a inceput sa râda. Nu discuta cu noi. La o lucrare anuntata, pe 27.02.2014, le-a spus copiilor ca nu mai are chef de evaluare si s-au pus pe dans. A dat drumul la muzica la maxim si a inceput discoteca in clasa.

Mai multe detalii, aici.

Acum cativa ani, un profesor a fost dat afara din invatamant doar pentru ca-si filma elevii in timp ce rezolvau problemele de matametica la tabla. Sunt curios ce se va intampla in cazul acesta.

2 COMENTARII

  1. Mi se pare imperios necesar ca toate cadrele didactice sa faca un control PSIHIATRIC la specialist inainte de angajare, si nu unul psihologic anual facut doar pe hartie.
    Este vorba de lucrul cu oameni, cu personalitatea lor, de viitorul lor (ma refer la elevi).
    Acest sistem a devenit din ce in ce mai infect din cauza perindarii la “ciolan” (ministerul educatiei) a din ce in ce mai multi plagiatori si profani si nu in ultimul rand personaje felurite care nu au facut si nici nu stiu sa faca ceva in viata, se refugiaza la un loc caldut in invatamant (unde timpul trece, leafa merge) si binenteles, odata cu timpul pretentiile salariale cresc exponential cu varsta.