Greu la deal cu boii mici!

4
17

i0

Dupa cum ma asteptam, foarte putini bacauani au venit sambata la intalnirea cu Virgil Iantu, de la Arena Mall. A fost, intr-adevar, o coada de vreo 30 de persoane la un moment-dat, dar, dupa jumatate de ora, lucrurile s-au relaxat.

Preselectia a constat dintr-un set de intrebari la care concurentii trebuiau sa raspunda la un laptop, cu 20 de secunde de gandire la fiecare intrebare. Pentru a se califica in faza urmatoare, minimul era de 60 de puncte.

i2Din pacate, prea putini au trecut de aceasta departajare, multi invartindu-se in jurul a 20-30 de puncte.

Un barbat venit din Moinesti a obtinut 82 de puncte, dar nu se pune; la cei peste 50 de ani ai sai face parte din “vechea garda”.

4 COMENTARII

  1. LOL, am avut la facultate multi profesori extraordinari, iar doi dintre ei aveau cam la 75 de ani. Aveau o minte sclipitoare, o memorie incredibila, o logica impecabila. Exigenti dar nu rai la suflet, te picau fara sa clipeasca daca nu stiai (indiferent daca erai blonda, cu mini, cu pile, cu indiferent ce), insa daca te vedeau ca esti inteligent si poate ca ai uitat o virgula undeva la demonstratia de opt pagini a unei teoreme, insa stiai fenomenul si il intelegeai, luai clar nota zece. Tipii erau foarte respectuosi, vorbeau numai cu “dumneavoastra” si “domnule inginer”, chit ca mai aveam ceva de tras pana sa avem dreptul de a fi numiti ingineri. Unul dintre ei lucra vara la MIT, in Statele Unite, unde se generau primele trasee ale Teoriei Multimilor Vagi implementate in principii de programare a calculatoarelor. Nu mai zic de celalalt, o somitate internationala in materie de Masini Electrice, un om care ne lasa cu toate manualele pe masa la examenul care dura trei ore, insa daca greseai la rezolvarea uneia dintre probleme o chestie oarecare si dupa cateva pagini de calcule complexe la final obtineai in loc de 13579302 kJ un rezultat de 1357930,2 (virgula, deci de zece ori mai mic decat cat trebuia), luai nota doi la examen si te prezentai la toamna indiferent ca la alte probleme de pe foaia de examen aveai rezultatele corecte. Ma gandesc ca asemenea genii ar fi scuipate-n gura in ziua de azi, ca aceste creiere care ar depasi 99,999% din performantele populatiei Romaniei ar fi refuzate pana si la un concurs de doi lei, cum e acest “Vrei sa fii milionar”.

  2. sincer sa fiu ,Iantu nu e nici pe departe un item pt. cei care vor sa ajunga la vrei sa fii…..
    inteligenta lui e undeva intre “subidum subidum” si “tra lalalala”
    multi dintre concurentii care nu treceau nici macar de primul set de 5 intrebari (mare parte pentru oligofreni) aveau , sunt sigur,cunostinte mai temeinice decat cele ale grizonatului backing vocals

  3. Nu cred ca are mare importanta cat de vasta este cultura generala a unui prezentator de astfel de emisiuni. Important e sa-si joace bine rolul, si Iantu este un personaj placut, stie sa duca emisiunea. Ce ma deranjeaza pe mine personal este nivelul extrem de slab al competitorilor. Nivel care reflecta, de altfel, tampirea generala a poporului.

  4. Ryanna – gresesti.
    Daca un concurs care se vrea drept “de cultura generala” e prezentat de Iantu ( intre noi fie vorba Prima ar fi vrut sa propuna pe altcineva , insa producatorii nu au fost de acord) atunci , macar pe principiul cantitatii ii prefer pe Tociu si Palade cu tot cu Cruduta.