Poveste de trezit copiii. O adolescenta de 13 ani este paralizata

accid

Multi comenteaza dar nici nu au habar ce sa intamplat comentati ca handicapatii si fata si baiatul poate sunt acasa si voi le faceti reclama si eu l-am vazut de multe ori in trafic si conducea ok baiatul

Comentariul de mai sus se refera la accidentul de vineri, cand o masina condusa de un pusti de 16 ani s-a rasturnat si s-a izbit de un microbuz.

Si, nu! Fata nu se afla acasa. Fata se afla la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, paralizata. Cu parintii la capatai si cu foarte slabe sanse de a mai misca vreodata o mana sau un picior.

Inainte de a le lua apararea celor care provoaca accidente, interesati-va, intai, de soarta victimelor lor.

Asta, una la mana.

In al doilea rand, trebuie sa va iasa din cap prostia ca daca un vehicul are viteza limitata la 40-50 km/h este sigur si nu poate rani pe nimeni. Sa va iasa din cap ca daca o sa forjati masinuta cu 45 la ora pe strazi nu o sa patiti nimic pentru ca, nu-i asa?, aveti viteza prea mica si nu vi se poate intampla nimic.

Uite ca se intampla. Nu viteza conteaza, conteaza cum cade masina. In cazul de fata a cazut cu partea pasagerului lovindu-se de un microbuz.

In al treilea rand, sa va intre bine in cap: exista consecinte! Orice faceti, orice eveniment pe care-l provocati prin actiunea sau inactiunea voastra are consecinte. Si de cele mai multe ori nu puteti controla consecintele. Va credeti cocosi ca aveti un volan in mana si credeti ca nu mai e nimeni ca voi? Va inselati. Sunt milioane ca voi. Numai ca ei nu sufera de grandoare si de betia vitezei.

In al patrulea rand, treziti-va! Nu sunteti in filme. Ala de-l loviti cu masina nu se ridica apoi sa se scuture de praf iar pasagerul din dreapta e posibil sa nu se mai poata misca daca se loveste mai tare. Nu-s cascadori, nu sunt dubluri. Pana la proba contrarie, viata e numai una si trebuie sa avem grija cum o traim. Dar nu numai atat. Trebuie sa avem grija si de vietile altora pentru ca, asa cum am spus mai sus, prin ceea ce facem influentam destinele celorlalti.

3 COMENTARII