Scoala si sexul

Periodic mai aflam de câte o nazbâtie sexuala a elevilor de scoala generala. Ba ca s-au filmat in timpul unei partide de sex in grup, ba ca se joaca de doctorul prin toaletele scolii ori, cum s-a intâmplat intr-o comuna bacauana, merg cu câte cinci barbati sa experimenteze senzatiile tari.

De fiecare data ne miram, dam vina pe proasta educatie, pe familiile destramate si, apoi, trecem mai departe. Pentru ca nu avem curajul sa luam masuri sau, macar, sa cerem celor in drept sa ia aceste masuri.

Sexul reprezinta, probabil, cel mai prost pastrat secret al societatii noastre; copiii sunt expusi stimulilor sexuali in fiecare zi atât acasa – la TV, pe Internet, in reviste – cât si pe strada sau in anturaj.

Pe de alta parte, hormonii de crestere utilizati in industria avicola determina schimbari hormonale la nivelul copiilor, maturizându-i sexual mai devreme.

Avem, deci, de-a face cu niste generatii de copii care descopera sexualitatea la vârste fragede si, pentru ca nu stiu foarte bine despre ce e vorba, experimenteaza.

Or, in acest punct ar trebui sa intervina cineva care sa-i indrume. Familia poate sa o faca daca vrea, Biserica se impotriveste iar Scoala sta in expectativa.

Lipsa educatiei sexuale a facut ca in România sa avem un numar incredibil de avorturi. Pentru ca avortul a fost supapa prin care presiune sociala a fost evacuata si societatea a scapat atât de copiii nedoriti cât si de oprobiul cu care sunt tratate mamele tinere.

Problema are rezolvare, insa, pentru ca in scoli sa fie predate metodele de contraceptie sau câte ceva despre bolile cu transmisie sexuala, trebuie depasita impotrivirea Bisericii. Lucru extrem de dificil.

2 COMENTARII

  1. Ne invartim in jurul cozii. Un copil are acces la orice ora la emisiuni TV in care prostituate in chiloti, denumite savant vedete, descriu viata lor sexuala si isi etaleaza gipanele. Filmele mizerabile americane (pleonasm) in care se umplu peretii cu sange si sperma sunt difuzate seara, exact atunci cand copiii termina lectiile si vor sa se uite la ceva, la TV.
    Aceasta agresiune nu este intamplatoare, eu zic ca este parte dintr-un proces care urmareste tampirea totala a acestui popor. Un intelectual nu poate vota tonti sau talhari. Un golan voteaza si un stalp de telegraf, ca sa-l reprezinte in Parlament.
    A, ca BOR nu face nimic ca sa opreasca acest genocid, mi se pare logic. Si BOR are nevoie de retardati. Statele unde populatia este majoritar intelectuala, gen Cehia, sunt atee.

  2. Relativ corect comentariul de mai sus, cu o exceptie: orele cu filme americane proaste nu se suprapun peste orele la care copiii se uita la tv dupa ce-si termina lectiile din doua motive simple:
    1) nu prea mai sunt copii cu orar fix (fac lectii pana la 8 si dupa ma recreez, asta era pe vremea cand noi aveam cravata rosie la gat), majoritatea au altfel prioritizat timpul
    2) nu televizorul e dorinta cea mai mare dupa lectii, ci continuarea fireasca a vietii sociale online (de pe telefon/laptop/tableta/pc), chiar si la sate, desi pare greu de crezut…. li se rupe de tv, la maxim…