Mircea Diaconu. Punct si de la capat

E cel mai mare scor obtinut de un independent la alegerile europene in Romania. Aproape 7 la suta a obtinut Mircea Diaconu, care n-a avut nici fonduri si nici echipa de campanie.

Am auzit ca Elena Udrea se mandrea cu scorul obtinut de PMP la europarlamentare. N-ar trebui. Pentru ca PMP a beneficiat din plin de sprijinul unui partid, chiar daca destul de tanar, de sprijinul mass-media, de sprijinul presedintelui Basescu. Si a fost depasit de un singur om, fara aparat de partid, care s-a incapatanat sa candideze pentru a demonstra ceva: ca din politica se poate iesi si cu fruntea sus.

Rezultatul acesta ar trebui sa fie dublat de o demisie de onoare a sefului ANI, care, din motive care imi scapa, a interpretat legea dupa cum a vrut el. Nu vom vedea, insa, acest film. Nu in Romania, unde daca o institutie vrea, te ingroapa de viu. Pentru ca vrea si pentru ca poate.

Ar mai trebui sa demisioneze cativa lideri ai PNL, care nu au stat sa studieze legea si s-au grabit sa-l scoata pe Mircea Diaconu de pe liste, refuzand sa-l sustina, desi avea dreptate.

De ce l-a votat lumea pe actorul Mircea Diaconu?

Pentru ca a vazut in el pe cel care se impotriveste unui sistem dotat cu functii de autoprotectie. Lumea a protestat, astfel, fata de incercarile sistemului de a-l impiedica sa candideze.

Pentru ca lumea a vazut in el singurul candidat decent. Asta ar trebui sa dea de gandit clasei politice. Pentru ca, daca o sa mai apara 2-3 candidati decenti, lucrurile s-ar putea complica.

Pentru ca nu a fost disperat sa castige; a dat impresia ca nu-l intereseaza mandatul ca si scop in sine, ci ca pe un mijloc de a pune niste lucruri la punct.

3 COMENTARII

  1. Mare performanta sa folosesti trei paragrafe ca sa spui “prosti”… sau “naivi”, ca sa fiu mai “dulce”.
    Oamenii l-au votat pe Diaconu din naivitate si lipsa de intelegere a mecanismelor politicii.

    “Pentru ca a vazut in el pe cel care se impotriveste unui sistem dotat cu functii de autoprotectie. Lumea a protestat, astfel, fata de incercarile sistemului de a-l impiedica sa candideze.

    Pentru ca lumea a vazut in el singurul candidat decent. Asta ar trebui sa dea de gandit clasei politice. Pentru ca, daca o sa mai apara 2-3 candidati decenti, lucrurile s-ar putea complica.

    Pentru ca nu a fost disperat sa castige; a dat impresia ca nu-l intereseaza mandatul ca si scop in sine, ci ca pe un mijloc de a pune niste lucruri la punct.”

  2. Anonim ai fost, anonim ai ramas: asadar, la Antene, la emisiunile politice nu se uita decat, in cel mai bun caz, cei mai hard-core rosii din tara asta, alaturi de aceia care efectiv l-ar strange de gat pe Basescu. Nu stiu cati sunt, dar in niciun caz nu se uita la Antene nici intelectualii, nici cei care apreciaza arta, cultura, decenta, discursul calm, argumentat. Diaconu nu a furat din voturile PSD si ar fi destul de corect sa spunem ca nu a furat din voturile nimanui. El a scos din casa oameni care nu ar fi votat, mai desteptule. Omul asta a motivat mai multi oameni decat o sa cunoasca tot neamul tau de anonomi. Si nu numai ca i-a motivat, le-a dat si speranta ca in toata sleahta asta mizerabila care se numeste partid in Romania, in tot vacarmul asta plin de chiloti murdari, parasute si buzoase, trantori, talhari, gainari, mincinosi, betivi, plagiatori samd, uite ca se poate strecura un om care bun sau mai putin bun, poate motiva fara sa urle ca dementul, fara sa sara cu parapanta, fara sa se tunda la curuletz si sa se vopseasca blonda. Asta e prima oara, in multi ani de zile, cand pot sa spun RESPECT fata de cei care au votat, care au crezut ca votul lor chiar poate insemna ceva.