Un judet, un oras, un blat politic

Cu doi ani inainte de alegerile locale, situatia din Bacau este cat se poate de ciudata: nu exista candidati vizibili pentru functia de primar.

Am obosit sa tot repet: liderii partidelor locale au facut tot posibilul sa dea cu ierbicid in jurul lor astfel incat sa distruga orice concurenta interna. In ciuda declaratiilor ca pregatesc generaliile noi de politicieni, nici un partid nu a pregatit cadre tinere pentru a inlocui generatia veche. Pentru simplul motiv ca generatia veche nu vrea sa fie inlocuita.

In plus, ca sa fie pregatiti pentru viata politica, lupii tineri ar avea nevoie de exercitiu. Or, in Bacau nu exista lupta politica. Exista un mare blat intre PNL si PSD. PNL a decis sa pastreze municipiul Bacau iar PSD a decis sa opereze in judet.

Asa ca baietii au impartit consiliile si banii. In Consiliul local Bacau, PSD, atata cat este, nu scoate o vorba impotriva deciziilor luate de PNL, iar la Consiliul Judetean, situatia este inversa.

Sedintele de consiliu, altadata prilej de interminabile certuri si scandaluri, de spalat rufele in public, de aflat cate ceva din dedesubturile afacerilor de partid, au devenit niste parodii, in care nu se discuta nimic, doar se voteaza pe banda rulanta.

Ma scuzati, asat nu mai e democratie, este curvasarie politica.

Iar in vreme ce aceste doua partide si-au impartit banii si puterea, Bacaul moare incet. Si nimanui nu-i pasa.

6 COMENTARII

  1. Daniel: poate reusesti sa afli unde se afla biroul parlamentar al senatorului Luchian, daca tot il declari primar. Ce numar are de telefon, adresa biroului, cand te poti vedea cu el, din moment ce te reprezinta in Senat. Ai sa vezi ca individul nu are asa ceva, desi este ilegal sa nu aiba, dat fiind ca primeste cca 120 de milioane de lei pe luna pentru acest birou. Nesimtirea acestui individ este depasita doar de cea a colegilor lui de partid, care se fac ca nu au habar de lege si nu pot sa priceapa de ce unii sunt atat de nesimtiti incat sa ii ceara senatorului Luchian sa stea frumos acasa si sa dea audiente, asa cum repet, cere legea,