De ce avem inundatii?

Stiti care este blestemul tarii asteia? Ca toata lumea se pricepe la orice. Iar cand se intampla ceva, apar sute de prosti care-si dau cu parerea, pentru ca nu-i asa?, nu costa.

Cand se intampla cate o inundatie, toata lumea da vina pe orice, numai pe ceea ce este evedent nu. La fel si la inundatiile de luna trecuta din sudul tarii. O ploaie torentiala a produs 120 l/mp intr-o ZI, media obisnuita fiind de sub 60/l/mp pe LUNA.

Imposibil sa protejezi ceva in fata acestui potop.

Dar, nu, inteligentii de serviciu s-au apucat sa-si dea cu parerea. Rezultatul este ca avem 1000 de cauze, toate discutabile politic, dar nimeni nu spune nimic de schimbarile climatice.

Iar ceea ce se intampla la noi, se intampla si la altii, care nu au defrisari si care au lucrari hidrotehnice. In Elvetia, adica. Imaginile de mai jos sunt surprinse pe 28 iulie 2014, in timpul unei ploi torentiale.

1 COMENTARIU

  1. Atunci cand te duci si votezi Basescu sau umbli in patru labe si pupi dosul unui ex-vanzator de ziare Berca esti implicit complice la jaful comis de tigani pana prin anii 2000, timp in care acestia au demolat tot ce insemna sistem de irigatie si c anale de scurgere a apelor pluviale. Zic complice, pentru ca unul dintre cei mai activi demolatori a fost Bercea Mondial, prietenul lui Basescu, cel cu care se pupa bot in bot madam Leana Basescu si dansa manele, probabil ca apreciere la cat furasera. Cine mai e vinovat ? Militienii din sate, in complicitate cu satenii si cu primarii, cu cei de la Ocoale si evident, domnii parlamentari. Militienii, cand au prins sateni care taiau padurea, le-au luat doar o spaga in loc sa ii bage la bulau. Primarii au preferat sa ia spaga decat sa impuna legea, si asa stirba. Satenii, niste inconstienti analfabeti, betivani si escroci care prefera sa stea la bidega decat sa munceasca, iar iarna se incalzesc din padurile care apoi disparand, ajungem sa ne cada dealurile in cap. Parlamenytarii care nu au dat legi dure impotriva infractorilor de acest gen.

    Asa ca intrebarea ta are un raspuns simplu: avem inundatii pentru ca tara asta e locuita de prosti si de hoti.