Din motive electorale, Primaria muta Gala Invatamantului in noiembrie

Doua actiuni care erau organizate, de regula, in lunile noiembrie si decembrie au fost decalate de municipalitatea bacauana cu cate o luna.

Este vorba de acordarea burselor pentru elevii cu rezultate deosebite si Gala Invatamantului. In cadrul ambelor actiuni se dau bani si, de-a lungul anilor, au fost folosite in scopuri electorale.

Anul acesta, bursele pentru elevi, care se dadeau, de regula, in luna noiembrie, s-au dat in octombrie, inaintea primului tur de scrutin.

Deasemenea, Gala Invatamantului, un eveniment care avea loc, de regula, in luna decembrie, a fost programata pentru vineri, 7 noiembrie, cu o saptamana inaintea celui de-al doilea tur de scrutin.

Cu acest al doilea eveniment trebuie facuta si o mica paranteza: in comunicatul oficial, primaria a tinut neaparat sa se rafuiasca putin cu premierul Ponta:

“Față de anii anteriori, municipalitatea a fost împiedicată de o Ordonanță a Guvernului Ponta de a mai putea acorda premii profesorilor cu rezultate deosebite.”

Mai jos putin, primarul interimar Tescaru ii mai trage doua scatoalce premierului – candidat:

Nu vreau să comentez mai mult Ordonanța domnului Ponta, dar nu pot să nu remarc faptul că domnia sa nu respectă profesia de dascăl și pune, în acest mod, educația în plan secund”.

Totusi, ce spune ordonanta cu pricina (103/2013), care este acuzata de municipalitatea bacauana? Ordonanta spune in felul urmator, la articolul 9, paragraful 2:

În anul 2014, autoritățile și instituțiile publice, indiferent de modul de finanțare, nu vor acorda premii si prime de vacanță.

Totusi, urmatorul paragraf spune clar:

Prin excepție de la prevederile alin. (2), in anul 2014,se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale, pentru elevii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale pe obiecte de învățământ si pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia.

Sa mai notam si ca la data la care a fost emisa ordonanta respectiva (noiembrie 2013), liberalii erau inca in Guvern cu PSD, USL-ul rupandu-se abia peste cateva luni.

Concluzia? Campanie electorala. Si multa gargara!