Cum procedezi cand esti atacat in trafic?

Zilele trecute, un barbat a fost atacat cu un dispozitiv cu electrosoc chiar in fata la Mall de un alt sofer, cu care schimbase niste vorbe grele in trafic. Motivul, destul de simplu si banal: unul i-a taiat fata celuilalt, astalalat l-a claxonat si i-a adresat cateva epitete, si de aici a inceput o cursa nebuna prin oras pana cand, pe Stefan cel Mare, urmaritorul s-a dat jos din masina si s-a dus la autoturismul celulilalt, pe care l-a curentat putin cu electrosocul.

Intrebarea este ce faci cand vine unul din asta la tine la masina? Te incui in autoturism si suni la 112? Si daca ala are o bata de baseball? Sau scoate levierul din portbagaj?

Poate ca ai pistol cu bile de cauciuc in torpedo. Ce faci, tragi, desi sub un metru bilele pot fi mortale sau astepti sa te bata celalalt?

Pentru ca, din tot felul de discutii, am ajuns la o concluzie: romanul nu doar ca e prost si agresiv, dar se crede si invincibil si nu se teme de pistol. Am auzit de cateva cazuri in care vitejii din astia au ajuns la spital pentru ca s-au crezut mai rapizi decat glontul.

Si daca tragi si-l omori, il ai pe constiinta si mai raspunzi si legal pentru ca in Romania chestiunea cu “legitima aparare” e discutabila.

Acum cativa ani, a fost in caz in Bucuresti, cand, tot dupa o sicanare in trafic, soferul agresat a folosit pistolul cu bile sa se apere si a fost arestat pentru asta, desi il folosise legal si, pana la urma, pentru asta a primit permisul de port-arma: pentru autoaparare.

Norocul sau a fost ca soferul agresor s-a apucat sa dea interviuri in care recunostea ca venise la masina astuia cu intentia clara de a-l bate.