Va plac luminitele din oras?

Bacauonesticomanesti

In prima imagine, zona centrala a Bacaului, fotografiata vineri seara. Imaginea din mijloc este luata din Onesti (Foto: Dan Dima), iar ultima poza e din Comanesti (Foto: valesecanu.com)

Luminile din Bacau sunt aceleasi de cativa ani. Acolo unde sunt. Municipalitatea nu a cumparat nimic nou, pentru ca a preferat sa bage banii in afaceri paguboase cu parandarat generos. In comparatie cu Onestiul sau Comanestiul, Bacaul pare ruda mai saraca, desi autoritatile au promis ca vor face orasul sa arate ca Viena. Deocamdata arata ca Viena in timpul asediului otoman.

Dar, sa nu disperam! Se va da drumul, acusi, la tiribombele din fata Hotelului Moldova. Sa vedeti acusi… roz de fier cu luminite!

5 COMENTARII

  1. Luminitile din Bacau parca sunt o gluma proasta si cineva le-a aruncat in copaci sau pe stalpi sa nu zica lumea ca nu are si Bacaul luminite. Nu au nicio logica, nicio poveste, scenariu, cand te uiti la ele nu-ti inspira nimic, nu simti acea feerie de Craciun. Daca ne uitam comparativ cu celelalte orase expuse in poze, acolo observam si simtim din prima o poveste de Craciun…. Bacaul inspira o poveste parca scrisa de Bacovia. In afara de bradul din centru unde este singurul punct de atractie si toata lumea isi face selfieuri acolo, nu mai exista niciun loc in care sa te simti in atmosfera Craciunului.
    Aceeasi problema o are si Mallul. In afara de cateva decoratiuni si un brad obosit, Mallul nu are facut nimic sa iti inspire o caldura specifica Craciunului. Ba mai mult decat asta spatiul de la parter l-au transformat in showroom auto. Sunt cel putin 7-8 masini expuse la parter, ingramadite una langa alta…… Si sunt ditamai jeepurile. In rest niciun scenariu de iarna, nu o sceneta de Craciun, nu o casuta de povesti, nimic…. O atmosfera plictisitoare si fada intr-un loc ocupat 60% de masini.

  2. A fost multa vreme o discutie despre Bacau versus Iasi, ca vai, noi suntem, de fapt mai buni, mai frumosi, mai educati, mai industrializati samd. Asa o fi. Dar daca ma uit la mall-ul asta infect din Bacau, si ma uit la mall-ul din centrul Iasiului, cred ca e ca si cum ai compara una bucata mare de rahat cu un zgarie nori. Nu spun ca mallul iesean, zic de cel din centru, e perfect. Am vazut malluri mai faine dpdv al magazinelor, dar nu am prea vazut nimic mai frumos ca arhitectura.
    Or, la Bacau exista o adunatura de magazine penibile, cu aceleasi produse prafuite, multe dintre ele mai scumpe decat similarele expuse la Paris (nu glumesc, chiar e adevarat), cu vanzatori impertinenti, indiferenti, badarani, cu un sistem de tranzit vertical absolut cretin, cu o arhitectura penibila. Si adevarul este ca aceasta urbe, ca nu e oras, aceasta adunatura de persoane care se numeste Bacau este un loc fara primar, sufocat de trantori, de pensionari, de lume inculta, care, printre altele, nu realizeaza ca daca ai de cumparat ceva pentru un copil, ai de ales intre niste chinezarii mizerabile si niste mizerii chinezaresti. Unele pe la Piata, altele pe la Mall.
    Mi-e jena…