Traditie cu atestat

Ne-am dat dracului si strambam din nas la toate cele. Bunaoara, ultima moda promovata de niste papagali este ca daca n-are atestat, un produs nu poate sa fie traditional. Asa am vazut ca scrie “presa“, ca trebuie evitate produsele din Bacău, Bistriţa – Năsăud, Harghita sau Iaşi pentru “aceste judeţe nu au niciun produs tradiţional atestat”.

Am ajuns in situatia in care branza de burduf nu mai e buna decat daca are diploma eliberata de Stat iar carnatul, pastrama si slanina au nevoie de patalama ca sa demonstreze ca sunt originale.

Desigur, atitudinea asta este generata de confuzie si de slaba pregatire, ca sa nu spun prostie, a celui care a scris stirea si a dat-o la difuzare. Ca una este produsul traditional romanesc si alta este produsul traditional inregistrat conform normelor europene, intr-un catalog care sa le protejeze de contrafacere.

Ca daca ii duc pe berbecii aia care au dat drumul la stire la un magazin pe care-l stiu pe strada Banca Nationala din Bacau, care vinde produse din carne facute de o firma din Moinesti si-i las juma’ de ora in fata vitrinelor si le mai dau pe la nas cate o bucata de pastramioara, de fleica, de scarita sau de slaninuta afumata, prea usor nu o sa le fie…

1 COMENTARIU