Stampila postei

2
46

postaOrice factura de utilitati are, se stie, o data limita pana la care poate fi platita, dupa care incep sa curga penalitatile. Sarcina ca factura sa fie remisa la timp consumatorului cade in grija furnizorului de utilitati pentru ca, legal vorbind, nu poti plati daca nu ai o factura.

Toate sunt bune si frumoase cata vreme factura ajunge la timp la consumator pentru ca acesta sa o poata achita in termenul legal. Problemele intervin atunci cand serviciul postal – de stat sau privat – care trebuie sa transmita factura de la furnizor la consumator intarzie livrarea.

Intr-o vreme, consumatorul putea demonstra foarte usor faptul ca nu a primit factura la timp si, prin urmare, nu este el de vina ca a intarziat cu plata: prezenta plicul pe care se puteau observa stampilele cu data de plecare si data de sosire a corespondentei.

Ei, bine, nu mai este cazul. Nici Posta Romana, nici alti furnizori de servicii postale nu se mai incurca sa stampileze cele doua date pe plicul cu factura. Prin urmare, nu am nici o posibilitate legala sa demonstrez ca aceste doua plicuri nu au sosit mai devreme si nu astazi, in ultima, respectiv, penultima zi de plata a facurilor pentru E.On si Orange. Desi, ele, dupa cum se vede, ar fi fost trimise de pe 24 decembrie…

2 COMENTARII

  1. Eu apartin de O.P. 9, adica cel de la Piata Sud/Orizontul. Am primit vineri 9 Ianuarie 2015 un plic expediat de CNAS pe data de 16.12.2014 din Sibiu care a sosit la OP 9 Bacau pe data de 19.12.2014. Asadar, timp de 3 saptamani nenorocitul de plic a stat in-o geanta de postas sau pe un raft la Oficiul Postal. Inauntru era un card european de asigurat care ar fi trebuit sa soseasca pe 22 Dec cel tarziu.
    Problemele de la OP 9 nu sunt de ieri de azi. Postasii lor nu ma gasesc NICIODATA acasa ca sa imi predea recomandatele, desi la mine este MEREU cineva acasa. Cand am fost sa discut la posta, mi s-a spus ca tot ce pot face este sa ma adresez Directorului Postei pentru Judetul Bacau cu o reclamatie. Nu ar strica sa ii iei un interviu omului sa vedem ce are de spus. Poate il schimba cineva din functie si pe el si pe toti pana la postasii de la OP 9 Bacau.