Ce copii norocosi…

Zilele trecute, de Sf. Ioan, mai multi copii de clasele I-IV de la scoala Al. I. Cuza din Bacau au fost tinuti in ger timp de o ora ca sa-l intampine pe IPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului si Bacaului.

Nu a durat mult si a venit si raspunsul din partea “cealalta”:

Nu are nimic daca a stat un pic in frig odrasla in curtea bisericii……abia i s-a oxigenat creierul…si s-a obisnuit cu viata..in jurul lumii sunt milioane de copii care sufera de boli crunte ,stau flamanzi sau sub asediul bombelor zi de zi..deschide televizorul si matale…stai linistit va creste voinic si inteligent si nu va uita niciodata ziua geroasa din curtea Bisericii Sfantul Ion cand l-a vazut pe Preasfintitul Ioachim…fii fericit ..ai un copil norocos.

20 COMENTARII

 1. Elevii de la scoala Al.I.Cuza au stat in aer liber cel mult 15 minute. Elevii au ajuns la ora 8:55 iar I.P.S Ioachim a ajuns la ora 9:00. Ei au facut 3 minute de la scoala si l-au primit pe ierarh in 2-3.minute dupa aceea ei s-au intors la cursuri. Va rog frumos sa faceti un calcul si sa vedeti cat au stat elevii in aer liber. Multumesc!

 2. Gabriel, lasand la o parte faptul ca acei copii au stat mai mult decat spuneti Dvs., am o intrebare: cat de legal a fost acest lucru? Parintii copiilor si-au dat acceptul ca ei sa paraseasca scoala in timpul orelor? Conducerea scolii a fost informata si a stiut ce se petrece? Cat de legal este sa iei niste copii de la ore, altele decat religia, si sa-i duci si sa-i tii intr-un mediu unde temperatura este de cel putin -10 grade?

 3. Domnule Razvan,la acest eveniment au patrticipat cel mult o clasa de elevi. Dvs. ati fost la fata locului? Aveti poze? Numaratii pe elevi sa vedeti cati au fost. Dar nu puneti intr-o postura proasta biserica. Ce motive aveti?Despre aceasta biserica nu ati spune lucrurile bune cum ar fi activitatile pe care le desfasoara cu enoriasii. Un bun jurnalist stie sa selecteze niste informatii si nu transmite minciuni.Va rog sa nu mai hiperbolizati,elevii nu au stat o ora. Nu aveau cum sa stea atat deoarece era frig iar copiii era f bine imbracati.

 4. In opinia mea, ar fi de preferat ca niste elevi sa stea putin afara, desi e frig, si sa invete care sunt adevaratele valori in viata decat sa stea in clasa si cel mai probabil sa nu ramana cu nimic pentru ca mai tarziu sa fumeze, sa stea toata ziua in casa si sa faca societatea din ei niste robotei usor de manipulat cum se doreste in ziua de azi. Gresesc? Si inteleg ca va luati de Biserica pentru ca “e la moda” dar nu faceti decat sa fiti un pion al lumii bolnave in care traim, pentru ca daca unui om ii iei si credinta si adevaratele valori ramane un nimeni, un oarecare intre multi. Asta doriti sa se intample? Sincer credeam ca acel “razboi cu toata lumea” este pentru a transforma lumea in mai bine, nu in mai rau cum pare ca va doriti acum…

 5. Ce-mi plac astia care ma intreaba daca am poze :)) Anul asta nu am fost la fata locului, insa cunosc amanunte de la cei care au fost. Anul trecut, insa, am fost, am facut poze si la fel imi spuneau unii ca nu stiu ce vorbesc…

  Dar, nu e problema, daca trebuie fac rost si de pozele de anul acesta…

  @Un vecin, n-ai vrea sa stai tu la minus 10 grade afara ca sa inveti care-s adevaratele valori? Ca te vad dornic. Si mai lasa textele cu “luatul de Biserica”. Nu reusesti sa intelegi ca nimeni nu se ia de Biserica ci de excesele unora care o conduc?

  Serios, parintii si-au dat acceptul? Cunosc cativa parinti care habar n-aveau de eveniment si care au turbat cand au aflat de intamplare…

 6. Copilul meu este inca mic, doar 4 ani si ceva, dar, daca atunci cand va fi la scoala, cineva, ORICINE, il scoate din scoala chiar si 10 secunde fara acordul meu, as turba. Sa nu uitam ca parintii incredinteaza copiii catre scoala stiind ca acestia se afla IN INCINTA scolii. Daca la momentul traversarii venea un descreierat pe Oituz si nu putea frana? Sau poate din cauza ghetii de pe strada unul din copii isi rupea piciorul? Cine avea de tras? Ioachim, preotii de la Sf. Ioan sau parintele? Cine ar fi ramas cu sechele si reumatism toata viata lui? Exact, copilul. A nu se intelege ca sunt adeptul tinutului sub clopot de sticla, dar ca parinte, daca imi expun copilul unui risc, prefer sa o fac eu, nu un popa avid dupa capital de imagine si poze faine de pus pe site-ul mitropoliei sau arhiepiscopiei.
  Da… copiii “iubesc” biserica… Satele lui Potemkin imi bantuie acum prin minte amestecate cu imagini cu Ceausescu aplaudat de copii…

 7. Ok sunt de acord cu ceea ce ati spus de excese. Dar biserica Sf.Ioan nu a facut nici un exces atata timp cat scoala si-a dat acceptul si au stat 15 minute afara. Daca era vorba ca ierarhul sa vina inte-o ora copii erau bagati in biserica. Parintii nu au facut reclamatii iar majoritatea au fost de acord. Ma deranjat ca ati scris o ora si nu 15 minute. Presa trebuie sa scrie adevarul. Dvs.credeti ca schimbati cu ceva biserica Sf.Ioan ca ati scris o ora? Nu faceti decat sa ii suparati pe organizatori care nu au nici o vina.

 8. @Gabriel, “majoritatea” si-au dat acceptul? Deci nu toti? Adica au fost copii care au fost scosi din scoala fara acordul parintilor?! Asta e grav si cat se poate de ilegal!

  Si nu, nu scoala trebuie sa-si dea acceptul pentru ca scoala nu este proprietarul copiilor. Un copil nu poate fi scos din scoala fara acordul parintelui, nu conteaza ca directorul scolii aproba sau nu.

 9. @Gabriel: nu confunda biserica respectiva cu popimea.Si de ce sa se supere ma rog “örganizatorii”?Cele 15 minute erau din orele de curs? Copii au mers la scoala sa faca ore nu sa aplaude acei indivizi.Uite asa mai pierde biserica din posibilii adepti.In nici un caz acei copii nu vor fi extaziati ca au fost acolo chiar si 15 minute.Din ce spui nu am inteles care a fost rostul acestei iesiri.Poate i-a incantat si au admirat doar parcul de masini super cu care se plimba acele fete bisericesti.

 10. @Gabriel:

  1. faptul ca au fost scosi copiii din scoala este deja o incalcare a legii.

  2. faptul ca un paroh a facut o invitatie nu reprezinta o problema; ci, ca pentro a onora invitatia s-a incalcat legea si s-a pus in pericol sanatatea copiilor.

  3. nu mai insistati cu cele 15 minute: copiii au fost scosi la o pauza si au fost adusi la pauza urmatoare!