De vina e Rusia!

Cum ninge si e innorat putin in Romania, sar desteptii sa ne spuna ca de vina e Rusia. Cum se produce o demonstratie, hop, apar inteligentii care ne informeaza ca Rusia e de vina. Cum se produce un atentat la Paris, iaca, ati ghicit, vin iarasi baietii buni care ne informeaza ca in spatele atentatului se afla Rusia care vrea in felul acesta sa creasca preturile la petrol.

Ca atentatul de la Paris este o facatura, o operatiune de “false flag” imi este foarte clar. Cat de idiot sa fii sa-ti pastrezi sangele rece zeci de minute ca sa ucizi 12 persoane si, apoi, sa-ti uiti cartea de identitate in masina cu care ai fugit de la locul faptei?!

Pentru mine a fost clar ca atentatul a fost opera oricarei alte entitati in afara de fundamentalistii islamici. Pentru ca o revolta a Europei fata de problema araba in acest moment este contraproductiva. Cauza palestiniana a cunoscut o evolutie pozitiva, mai ales in urma razboiului din Gaza, populatia europeana declarandu-si simpatia pentru victimele conflictului. Franta a refuzat sa lupte contra regimului sirian, tara aflata in razboi civil si intr-o situatie destul de complicata. ISIS foloseste Europa ca punct de recrutare a luptatorilor si strangere de fonduri. Pe scurt nimeni nu ar avea interesul sa schimbe lucrurile.

Asadar, lumea islamica nu ar avea nici un motiv sa-si taie craca de sub picioare.

Ideea ca Rusia s-ar fi aflat in spatele atentatului ar fi comica daca nu ar fi tragica. Evident, ca rusii sunt vinovatii de serviciu peste tot in lume, pentru ca asa au interesul unii. Doar ca, pe de o parte, o cruciada anti-islamica nu ar influenta pretul petrolului si, in plus, Rusia a folosit Franta ca spargator de gheata in relatia cu UE: a contractat cele doua nave Mistral pentru a-si castiga bunvointa Parisului in eforturile de apropiere de Europa. Cu alte cuvinte, Rusia nu ar face nimic care sa distruga relatiile cu Franta, in ciuda evolutiei situatiei cu navele Mistral. Cat despre pretul petrolului, acesta este stabilit de Arabia Saudita, principalul aliat al SUA in Orient. O inrautatire a relatiilor intre Europa si lumea islamica nu ar afecta Arabia Saudita.

Pe de alta parte, exista cel putin o tara care ar avea de castigat din inrautatirea relatiilor dintre Franta si lumea musulmana, mai ales ca Parisul se pregatea sa recunoasca statul Palestina.

Extrema dreapta franceza este beneficiarul direct al atentatelor si s-a vazut asta clar, de exemplu, pe Facebook-ul lui Marine Le Pen, liderul Frontului National, care a cunoscut un spike spectaculos de fani in noaptea de dupa tragedia de la Charlie Hebdo.

Si SUA ar putea beneficia de o racire a relatiilor dintre Franta si lumea musulmana pentru ca ar putea atrage Parisul pe noul front din Orient.

Problema cu invinovatirea Rusiei pentru orice lucru nasol care se intampla in lume este deranjanta deoarece ascunde adevaratul vinovat. Publicului i se serveste rapid povestea cu rusii si, gata, anchetele inceteaza, toata lumea este multumita ca s-a gasit tapul ispasitor, in vreme ce adevaratatii vinovati isi pregatesc urmatoarea miscare, la adapost de orice banuiala.