Un singur gand si-o singura vointa…

Acum vreo cateva luni, americanii ne sfatuiau “prieteneste” sa crestem cheltuielile militare, ca vin rusii peste noi. Evident, nu i-a bagat nimeni in seama, Romania avand prioritati mult mai importante.

Niste necunoscuti se apuca de impuscat prin Paris, unii la o revista satirica, altii prin magazine si vine Iohannis si ne spune: “Fratilor, trebuie sa crestem cheltuielile militare ca vin islamistii peste noi!”

Iar romanii, rupti in fund de saracie dar cu creierele spalate si tematori sa-si foloseasca neuronii, vor aplauda la unison, vor strange din buci si vor admira, cu matele ghioraind, defilarea ultimelor blindate comandate in SUA sau Germania…

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca romanii sunt primii care au de platit, in cazul in care o sa cumparam cate ceva tehnica militara. Imparte bugetul SUA pentru aparare la numarul de americani si are sa-ti dea o suma colosala pe cap de locuitor. Mai precis 1300 miliarde USD (inclusiv dobanda pe datorii) impartit la 320 milioane de locuitori, egal aprox 4000 de dolari pe cap de american, anual. Numai bugetul apararii, nimic altceva. La noi, cheltuiala este de 10 (zece) dolari pe cap de locuitor. Diferenta este de 400 de ori descrie in ce situatie ne aflam, mai ales ca daca te gandesti la cheltuiala pe intreg globul, noi nu contam nici cat o musca in comparatie cu o herghelie de elefanti.
    Iar da, tu ai dreptate sa spui ca suntem saraci lipiti si as adauga ca daca da cumva vreun razboi prin romanica, toti printii si politicienii, plus cocotele lor au asigurate vile in Brazilia, ca sa nu li se rideze tenul, in vreme ce pulimea va crapa in numele patriei. Asta sa nu cumva sa va indoiti, ca dati dovada de prostie.
    Asadar, suntem rupti in cur de foame, iar daca am investi in armata tot la fel am ramane, dat fiind ca diferentele fata de statele care baga mare in acest domeniu sunt absolut colosale.
    Parerea mea e ca o crestere a bugetului militar nu face decat sa umfle buzunarele unor intermediari, pentru ca efecte practice nu pot sa apara decat daca tot bugetul Romaniei este bagat pe aparare. Altfel, este o frectie la piciorul de lemn.